Degė pastatai, esantys Tilto ir Darbo gatvėse, o Pašvitinio gatvėje stovintys du pastatai degė net po du kartus. Įtarta, kad gaisrų priežastis – tyčiniai padegimai. Linkuviškiai spėliojo, kas galėjo padegti pastatus ir nerimavo, kad jų namai nebūtų kitas padegėjo taikinys.

Šiaulių apskrities policija praneša, kad šių nusikaltimų atskleidimui buvo skirtas ypatingas dėmesys: miestelyje patruliuoti skirti papildomi patrulių ekipažai, seniūnijų apylinkės inspektoriai vakarais vykdė policines priemones, Kriminalinės policijos skyriaus darbuotojai analizavo Linkuvoje kilusių gaisrų priežastis bei vykdė operatyvinę žvalgybą.

Šią savaitę Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnams pavyko nustatyti padegėjus. Vienuolikos ir dvylikos metų vaikai, gyvenantys Linkuvoje, prisipažino padeginėję negyvenamus ir apleistus pastatus.

Pirminiais duomenimis, berniukai namus padegdavo savadarbiu užtaisu, kurio gamybos „receptą“ rado internete. Kadangi vaikai mažamečiai, už Linkuvoje sukeltus gaisrus turės atsakyti jų tėvai.