Keltu Karlshamnas-Klaipėda iš Norvegijos grįžęs „Audi A6“ vairuotojas Viktoras G., gimęs 1956 m., už Tarptautinės perkėlos teritorijos buvo sustabdytas muitinės pareigūnų, kuriems užkliuvo
negaliojantys norvegiški automobilio tranzitiniai numeriai.

Automobilio civilinės atsakomybės draudimas galioja tik Skandinavijos šalyse, mašiną pilietis privalėjo deklaruoti Lietuvos muitinėje.

Piliečiui buvo pasiūlyta važiuoti paskui muitinės visureigį į patikros aikštelę Perkėlos gatvėje, kur jam būtų buvęs surašytas protokolas dėl nedeklaruoto automobilio ir paskirta komisijos data (beje bauda už nedeklaruotą automobilį, atsižvelgiant į aplinkybes, gali būti paskirta nuo 3000 iki 5000 litų).

Automobilio vairuotojas klusniai sekė paskui muitininkų visureigį, kai staiga, įkalnėje, tarnybinio automobilio galinio vaizdo veidrodėlyje automobilis „Audi A6“ dingo iš akiračio. Pareigūnai, pagalvoję, kad vairuotojas sumanęs pataupyti pinigus, nusuko į kitus kelelius pabėgo, apsisuko. Grįždami jie pamatė siaubingą vaizdą - į muitinės „kliento“ automobilį kaktomuša buvo įsirėžęs automobilis BMW.

BMW vairavusi Giedrė Ž., gimusi 1971 m., iš mašinos išlipo pati. Muitininkai ir sustoję pro šalį važiavę vilkikų vairuotojai atplėšę „Audi“ duris iš mašinos ištraukė kraujuojantį vairuotoją. Kol atvyks medikai, vairuotojas buvo paguldytas ant patalų, ištrauktų iš „Audi“.

Giedrė prisipažino, kad ko gero per dideliu greičiu įvažiavo į posūkį. Pamatė į kalną kylančius vilkikus, muitinės visureigį, paspaudė stabdžius ir, galiniais ratais varoma mašina, kaip mat buvo išsviesta į priešingą eismo pusę.

Beje, BMW vairuotoja, darbo reikalais, taip pat vyko į tarptautinę perkėlą, kad pasitiktų vilkiką atvykusį tuo pačiu keltu iš Karshamno.

„Audi“ vairuotojas sąmonės praradęs nebuvo. Koks tyrimas bus pradėtas Klaipėdos policijoje priklausys nuo žinių gautų iš ligoninės. Išvežus „Audi“ vairuotoją į ligoninę, skausmą kojoje pajuto ir BMW vairuotoja.

Ji buvo blaivi ir negalėjo patikėti, kad naujos žieminės padangos, taip galėjo paslysti ant šlapios kelio dangos.