Be to, R. Morkevičius prabilo ir apie savo gyvenimą užgriuvus nemalonumams su teisėsauga.

Merginai - smūgis į galvą

Šių metų kovo pabaigoje Kauno senamiestyje R. Morkevičius be jokios priežasties 20-etei merginai koja spyrė į galvą. Vėliau spruko, tačiau netrukus buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Sportininkas priešinosi pareigūnams – buvo panaudotas elektrošokas. Dabar R. Morkevičiui pareikšti kaltinimai dėl merginos sveikatos sutrikdymo, viešosios tvarkos pažeidimo ir pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Antradienį teismo posėdis vėl buvo atidėtas, nes neatvyko vienas iš advokatų.

Bandė pasimaivyti

Pats R. Morkevičius sako, kad nenorėjo merginos sužaloti, o tik pasipuikuoti savo sugebėjimais.

„Buvau geros nuotaikos, šventėme draugo gimtadienį. Buvau tik truputį išgėręs – tikrai nepadauginęs, neagresyvus. Taip išėjo, kad besimaivydamas su ta koja aš ją užkabinau. Tada jau išsigandau ir pabėgau. Dabar atrodau kovotojas, kuris muša merginas. Aš 20 metų sportui atidaviau, o įsijungiu „Google“ ir visur meta, koks aš parazitas, koks aš demonas, baisus žmogus. Iš tikro juokinga“, - sako R. Morkevičius.

Buvęs pasaulio bušido čempionas neslepia, kad pasielgė neapgalvotai ir žada merginos atsiprašyti bei atlyginti žalą.

„Aš dar gyvai nemačiau. Bet kai tik pamatysiu – ir per teismą atsiprašysiu. Tikrai aš gailiuosi. Čia tikrai labai durna situacija. Bet gal per didelis dėmesys į mane atkreiptas iš blogosios pusės – koks aš blogas iš žmogus ir daugiau nieko neveikiu tik batus vagiu ir merginas mušu“, - sako R. Morkevičius.

Kol kas neaišku, kokio dydžio ieškinį pateiks nukentėjusi mergina, tačiau tam sportininkas didelės reikšmės neteikia.

„Aš esu pasiryžęs atsiprašyti ir atlyginti viską, ko ji prašys. Ir viešai atsiprašysiu. Sako: dar iki dabar neatsiprašiau. Kaip aš jos atsiprašysiu, jei net nepažįstu ir nežinau kur gyvena. Paskui sakys, kad persekioju“, - sako sportininkas.

Vos neapsiverkė

Prieš porą metų bušido žvaigždė pavogė batus Nyderlanduose ir buvo sulaikytas. Šių metų spalio pradžioje Nyderlandų Karalystė prašė pripažinti skirtą baudą. Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad bauda skirta pagrįstai.

Nyderlanduose R. Morkevičiui buvo skirta 300 eurų bauda. Atsižvelgiant į tai, kad R. Morkevičius kurį laiką buvo sulaikytas Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad R. Morkevičius turi sumokėti 250 eurų baudą.

Bylos duomenimis, R. Morkevičius batus Nyderlanduose iš parduotuvės pavogė 2011 metais.

Tačiau pats sportininkas sako, kad tuomet įvyko nesusipratimas.

„Niekas nieko neišsiaiškino. Pirkau daug rūbų ir batus, o tų batų „neįmušė“. Su krepšiais ėjau ir supypsėjo. Ir prasidėjo nesąmonės su apsauginiais – susiginčijome, susipykome ir jie padarė, kad aš vogiau. Aš turėjau pinigų, bet iš principo nesusimokėjau už tuos batus. Paskui teismas po 2011 metų situacijos man dabar pareiškė. Kažkaip durnai, truputį juokingai. Paskambinau teismo sekretorei sakau kas čia kaip. Sako čia dėl Olandijos. Sakau: ar galiu neiti? Sako gali neiti, čia viskas tvarkoje. Neatėjau, o tada liepė mane atvesdinti“, - stebisi R. Morkevičius.

Sportininkas sako, kad reikalai su teisėsauga sukelia daug streso.

„Paskambina draugai ir sako: ką batų vagis? Atrodo juokinga, bet aš tada vos neapsiverkiau. Man tai buvo baisi situacija. Tokį padaro...“, - sako R. Morkevičius.

Planai sugriuvo

R. Morkevičius teigia, kad dėl užgriuvusių nemalonumų teko atidėti ir planus atidaryti savo vardo mokyklą.

„Gal dabar juokinga, bet kai aš 20 metų įdėjau į profesionalų sportą tai dabar viskas nuėjo užsienio žurnalus... Norėjau atsidaryti savo mokyklą, norėjau perteikti patirtį. O dabar padarė, kad esu baisus žmogus, degradavęs... Bendravau su sporto psichologe, dar konsultuosiuos. Yra visokių negandų, bet jau kai eina – viskas vienu metu“, - sako sportininkas.

Kol kas R. Morkevičius nesiryžta teigti, ar dar kada sugrįš į profesionalų sportą.

„Auginu vaiką, studijuoju universitete, stengiuosi, sportuoju. Šiuo metu profesionaliai nesportuoju – sportuoju tik dėl savęs. Nežinau, ar grįšiu. Norėčiau, bet čia toks dėmesys. Į „Siemens“ areną nueini tai... Na, šį kartą buvau, bet tik pabaigoje ir tai iš šalies... Noriu, kad praeitų visas šitas bumas. Nuo visų dėmesio atsiranda įtampa. Man sunku save realizuoti, kai einu, o kiekvienas kalba: o čia tas. Kas mane žino – kaimynas, aplinkiniai – tai pasakys, kad aš nesu blogas žmogus“, - sako R. Morkevičius.