Bylos duomenimis, Y. Rubene 2011 metais padarė dvi vagystes. Iš pradžių nusikaltimo auka tapo Y. Rubene sesuo, kai gegužės 17 d. iš jos buto buvo pavogta įvairių brangenybių beveik už 15 tūkst. litų, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Tų pačių metų rudenį buvo apvogta dar viena šiaulietė, šį kartą Y. Rubene pasirinko savo draugės Daivos Kavoliukienės (2005 m. nušauto praeityje garsaus nusikaltėlio ir verslininko Vidmanto Kavoliuko, pravarde Amerikonas, našlė) butą.

Iš nukentėjusiosios bute buvusio seifo Y. Rubene per tris kartus pavogė brangenybių beveik už pusę milijono litų. Kai kurie papuošalai inkrustuoti deimantais, kitais brangakmeniais, papuošalai pagaminti tokiose firmose kaip „Cartier“, „Faberge“. Kartu su papuošalais pavogta ir 1 kg aukso laužo.

Y. Rubene kalta prisipažino iš dalies. Moteris neslėpė, kad D. Kavoliukienė buvo jos draugė, todėl žinojo, kur ši laiko raktą nuo seifo. Pasinaudojusi proga, kai namo šeimininkė buvo išvykusi, Y. Rubene ištuštino seifą.

Bylos duomenimis, kartą D. Kavoliukienė savo draugei davė pasaugoti brangenybių beveik už 15 tūkst. litų, bet jų nebeatgavo. Vieną dieną nukentėjusioji savo papuošalus aptiko lombarde.

Kaltinamoji neigė apvogusi sesers šeimą, taip pat ji nesutiko, kad tarp pavogtų draugės papuošalų buvo 1 kg aukso laužo.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad Y. Rubene kaltė yra įrodyta ne tik liudytojų, bet ir nukentėjusiųjų parodymais, kita byloje surinkta medžiaga.

Moteris pripažinta kalta, jai skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, kurią turės atlikti pataisos namuose. Nuteistoji nukentėjusiosioms turės atlyginti daugiau kaip 500 tūkst. litų turtinę ir 5500 litų neturtinę žalą.

Šis nuosprendis apeliacine tvarka gali būt skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.