Apie apgadintą tarnybinį automobilį policijos pareigūnai kolegoms pranešė apie 11 val. Nors avarija nedidelė ir sužalotų žmonių nebuvo, pareigūnai neskubėjo atsisveikinti su „Honda Accord“ vairavusiu vyru.

Nuo pastarojo sklindantis kvapas policijos pareigūnams pasirodė įtartinas, tad jie iškvietė kolegas ir paprašė patikrinti vairuotoją.

Vairuoti įtarimų girtumu sukėlusiam vyrui pareigūnai jau neleido. Automobilis išvežtas autovežiu į aikštelę.

Kauno apskrities VPK Kelių valdybos viršininkas Danas Česnauskas DELFI patvirtino, kad vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis - 3,21 promilės.

Šiaulių visuomenės sveikatos centro direktorius Krizentas Kameneckas teigė, kad vairuotojas Robertas N. jį į ryte iš Šiaulių atvežė į Kauno klinikose vykusią konferenciją. Direktorius tikino, kad ryte vairuotojas tikrai nebuvo girtas.

„Dar turiu proto nevažiuoti su girtu vairuotoju“, - į policiją atvykęs pasiimti vairuotojo sakė K. Kameneckas.

Direktorius teigė, kad vairuotojas prisigėrė jam esant konferencijoje.

Pats Robertas N., kuris Šiaulių visuomenės sveikatos centre dirba apie 15 metų, teigė, kad važiavo apžiūrėti Kauno.

„Žiauriai gražus“, - paklaustas, ar patiko laikinoji sostinė teigė Robertas N. K. Kameneckas teigė, kad iki šiol jokių incidentų su minėtu vairuotoju nebuvo.

Dabar vairuotojui gresia rimti nemalonumai – ne tik tūkstantinės baudos, bet ir vairuotojo pažymėjimo bei darbo praradimas.

Iš Kauno policijos „Honda“ išvairavo pats K. Kameneckas. Girtas pavaldinys sėdėjo keleivio vietoje.