Ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai kaltinimus dėl didelės vertės svetimo turto pagrobimo veikiant organizuotojo grupėje pateikė šešiems asmenims. DELFI šaltiniai atskleidė, kad vienas jų – buvęs dainininkės Marinos Bui sutuoktinis Andrejus Daščenka.

Kartu su juo taip pat bus teisiami saugos bendrovėje „G4S Lietuva“ dirbę keturi inkasatoriai – Maksimas Chaninas, Rokas Sabeckas, Paulius Maciulevičius ir Tomas Jurevičius.

Kaltinimai dėl stambaus masto vagystės taip pat pateikti A. Daščenkos bičiuliui Markui Borisniovui.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad kaltinamieji per tris kartus iš SEB bankomatų pagrobė inkasuojamas kasetes, kuriose buvo 326, 266 ir 125 tūkst. Lt.

Nustatyta, kad kaltinamieji galėjo pagrobti net 717 tūkst. Lt.

Nusikaltimai buvo įvykdyti Vilniuje – 2010 m. rugpjūtį Gedvydžių g., 2010-ųjų lapkritį Nemenčinės pl. ir 2011-ųjų rugsėjį Antakalnio g.

Ilgalaikio ir kruopštaus ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai išsiaiškino, kad pinigus pagrobti iš bankomatų sumanė saugos bendrovėje dirbantys apsaugininkai. Atlikdami bankomatų inkasavimus jie savo bendrams atskleidė spynų kodus, kuriais pasinaudodami A. Daščenka ir M. Borisniovas pagrobdavo inkasavimo kasetes su pinigais.

Didelės vertės turto pagrobimu kaltinamos organizuotos nusikalstamos grupuotės bylą artimiausiu metu turėtų nagrinėti teismas. SEB bankas šioje byloje yra pareiškęs ieškinį – prašo iš kaltinamųjų priteisti žalą.