Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Pirminėmis žiniomis, apie 10 km nuo Šiaulių į Pakruojo pusę „Renault Megane“ automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Juo važiavo penki žmonės.

Avariją pamatęs pravažiuojantis žmogus tuoj pat iškvietė pagalbą.

Portalo Etaplius.lt duomenimis, moteris su vyru, jo motina ir dviem vaikais važiavo į Lygumų kapines „Renault Megane“ automobiliu, pilnu gėlių. Mašiną vairavo moteris, kuriai prasidėjo epilepsijos priepuolis. Epilepsijos priepuoliai moteriai pasikartodavo kas pusmetį. Šį kartą ji buvo išgėrusi vaistų, tad šeima keliavo ramiai.

Vyras pasakoja, kad nespėjo sureaguoti, kai žmonai prasidėjo traukuliai, nespėjo pačiupti vairo, tad automobilis tapo nevaldomas.

Jis nuvažiavo į šalikelę ir trenkėsi į betoninę kanalizacijos nutekėjimo sistemą – ji tapo tarsi tramplinu automobiliui. „Renault Megane“ skrido apie 50 metrų, vertėsi ore ir atsidūrė laukuose.

Pirminiais duomenimis, labiausiai nukentėjo du automobiliu važiavę vaikai. 14-os metų mergaitė įstrigo tarp automobilio sėdynių, devynerių berniukui – prakirsta galva, sumuštas veidas.

Jį iš automobilio ištraukė tėvas. Automobilyje pajudėti negalėjo ir vaikų močiutė, kelią jai užtvėrė įstrigusi anūkė. Močiutė po smūgio susitrenkė krūtinę. Vairuotoja susižalojo veidą. Vyrui – prakirsta galva.

Pro šalį važiavusi šiaulietė bendrojo pagalbos centro telefonu paskambino iškviesti pagalbos. Ji sakė, kad reikia vaduoti automobilyje prispaustus žmones, tačiau ugniagesiai gelbėtojai iš Linkuvos atvyko be prietaisų, skirtų supjaustyti automobilį, tad pagalbos dar teko laukti. Po to atvyko ir dar viena gaisrinė. Ugniagesiai gelbėtojai supjaustė automobilio dureles ir išvadavo nukentėjusias.

Sustojo ir pro šalį važiavę policijos automobilis, policijos pareigūnams liudininkai pamojo, kad šie sustotų.

Pirmasis greitosios medicinos pagalbos automobilis iš Pakruojo atvažiavo po 19 minučių. Už trijų minučių į įvykio vietą atvyko dar vienas, o po dar kelių įsuko trečias greitosios pagalbos automobilis. Į ligoninę išvežti keturi avarijoje nukentėję žmonės. Į avariją patekęs vyras sakė į medikus dėl prakirstos galvos kreipsis vėliau, svarbu, kad viskas gerai būtų vaikams.

Visi važiavusieji automobiliu perduoti medikų apžiūrai.