Pasinaudojęs pažįstamos lietuvės patiklumu, meksikietis nurodė jos namų adresą, kuriuo iš Meksikos į Lietuvą turėjo būti atsiųsta „pora knygų“. Tačiau siuntoje aptikę psichotropines medžiagas, muitinės pareigūnai spalio 29 d. sulaikė meksikietį.

Meksikietis buvo sulaikytas dviem paroms, informacija apie nelegaliai Lietuvoje gyvenusį užsienietį perduota Užsienio reikalų ministerijai ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybai. Meksikos piliečiui buvo leista pabendrauti su artimiausia Meksikos atstovybe Švedijoje.

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartimi L. R. R. buvo suimtas 14 parų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje tęsiamas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandos bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, jų kontrabandą, Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas numato griežtą atsakomybę.

Muitinės pareigūnai primena, kad lengvabūdiškas leidimas atsitiktiniams pažįstamiems pasinaudoti savo asmens vardu ir adresu, išsiunčiant ar atsiimant pašto siuntas gali turėti labai skaudžias pasekmes.