Bylos duomenimis, Velečkos neteisėtai legalizavo 396 tūkst. Lt. Už šiuo pinigus pora pirko du BMW automobilius – X5 ir 750 modelius. Taip pat S. Velečka įsigijo 74 tūkst. Lt kainuojantį balto aukso laikrodį su deimantais „Harry Winston Premier“ bei įvairių juvelyrinių dirbinių.

Trečiadienį bylos iš esmės pradėti nagrinėti nepavyko, nes neatvyko nė vienas iš kaltinamųjų advokatų. Teismui ši aplinkybė buvo žinoma iš anksto, todėl į teismą nebuvo atvežtas ir šiuo metu suimtas S. Velečka. Kitas teismo posėdis vyks gruodžio pradžioje.

„Agurkinių“ lyderis S. Velečka minimas ir kitame ikiteisminiame tyrime – Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) aiškinasi nusikaltimus dėl nusikalstamo susivienijimo veiklos, neteisėto disponavimą labai dideliu psichotropinės medžiagos bei jų pirmtakų kiekiu, kontrabandos ir kt.

Kaune veikusiai „Agurkinių“ grupuotei pareigūnai smogė šių metų sausį – LKPB yra skelbęs, kad kauniečiai yra žinomi ir kitose Europos Sąjungos (ES) valstybėse, daugiausiai dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo.

Pareigūnai iki šiol tiria grupuotės nusikaltimai padarytus ne tik Kauno apskrityje ar kituose šalies regionuose, bet ir užsienio valstybėse. Pasak jų, aiškėja vis naujų nusikalstamos veiklos epizodų, dėl ko ikiteisminis tyrimas yra labai sudėtingas ir didelės apimties.