VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pareigūnai praneša, kad pirmadienį šalikelėje ties Jurbarko rajono Baltupėnų kaimu pastebėjo du įtartinai važiavusius keturračius motociklus bei mėgino juos stabdyti. Ši vieta yra pasienio su Rusija ruože. Abu vairuotojai nepakluso aiškiai išreikštiems pasieniečių reikalavimams sustoti, padidino greitį ir mėgino sprukti.

Bėglius VSAT pareigūnai pasivijo tarnybiniu visureigiu bei užblokavo jiems kelią. Keturračius "Yamaha Grizzly" be registracijos numerių vairavusius vyrus suerzino pasieniečių reikalavimas pateikti asmens dokumentus – motociklininkai ėmė plūstis necenzūriniais žodžiais, užgaulioti VSAT pareigūnus.

Nustatyta, kad pasienio ruože privalomų asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų neturėję vyrai yra 26 ir 34 metų Tauragės gyventojai. Pasieniečiams kilo įtarimų, jog jie vairavo neblaivūs, todėl į įvykio vietą buvo iškviestas policijos ekipažas.

Abiem tauragiškiams dėl pasieniečių teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymo, taip pat garbės ir orumo įžeidimo, nepaklusimo sustabdyti transporto priemonę bei dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pradėtos administracinių bylų teisenos.

Jurbarko policijos pareigūnai patvirtino pasieniečių prielaidas – abu tauragiškiai keturračius vairavo neblaivūs. Vyresniajam nustatytas 1,04, jaunesniajam – 1,47 promilės girtumas, todėl jiems teks atsakyti ir už transporto priemonės vairavimą apsvaigus nuo alkoholio. Dėl šio atvejo administracinių bylų teisenas pradėjo policijos pareigūnai.

Pasieniečiai kartu su policininkais dar patikrino keturračių kėbulų numerius. Spėjama, kad abi šios transporto priemonės gali būti vogtos. Tolesnius procesinius sprendimus dėl to priims Jurbarko policijos pareigūnai.