Trečiadienį dėl mažeikiškių nužudymo savanaudiškais tikslais Generalinė prokuratūra pareiškė kaltinimus taip pat su Panevėžio "tulpinių" gauja siejamam Algimantui Vertelkai. Jis yra suimtas dešimčiai parų.

Tyčiniu nužudymu dar savaitgalį buvo apkaltintas ir 35 metų Virginijus Baltušis. Šį kaltinamąjį teismas yra leidęs suimti 3 mėnesiams.

Pasak spaudos, p o ilgai rengtos prokuratūros bei policijos pareigūnų operacijos paaiškėjo, kad buvusį bendrovės "Mažeikių nafta" vadovą 45 metų G.Kiesų, jo 20 metų sūnų Valdą bei 38 metų vairuotoją Alfonsą Galminą 2000-ųjų liepos 6-ąją pagrobė ir nužudė žiaurumu garsėjanti Panevėžio "tulpinių" gauja .

Sekmadienį maždaug 20 kilometrų nuo Panevėžio, netoli kelio Panevėžys-Krekenava-Kėdainiai, atkasti trijų žmonių lavonai, kaip manoma - pernai dingusių mažeikiškių palaikai.

Beveik tuo pat metu Vilniaus antrosios apylinkės teismas baudžiamojoje byloje dėl Kiesų bei A.Galmino nužudymo leido suimti tris "tulpinių" gaujos narius -S.Raišelį, V.Baltušį ir A.Vertelką.

Kiesai ir jų vairuotojas dingo 2000-ųjų metų liepos 6 dieną, pakeliui iš Vilniaus į Mažeikius. Kitos dienos rytą vieno Vilniaus Laisvės prospekto namo, automobilių aikštelėje buvo rastas G.Kiesaus visureigis "Mercedes-Benz ML 320". Per keletą dienų po mažeikiškių dingimo buvo paimta per 100 tūkst. litų iš Kiesų bankų sąskaitų.