Marijampolės policija praneša, kad vien per šį mėnesį buvo pradėti net aštuoni ikiteisminiai tyrimai dėl bandymų papirkti policijos pareigūnus. Vien šią savaitę kyšius pareigūnams siūlė ir išsisukti nuo atsakomybės šįkart nesėkmingai surizikavo penki užsieniečiai: Kazachstano, Kirgizijos, Tadžikistano ir Lenkijos respublikos piliečiai. Visi policininkams kyšius siūlę asmenys - Kelių eismo taisyklių pažeidėjai.

Spalio 22 d. apie 12.30 val. kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, Marijampolės Kelių policijos skyriaus patruliai sustabdė automobilis „BMW X3", kurį vairavo Lenkijos Respublikos pilietis W. S, gimęs 1970 m. Už tai kad nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, W. S. pasiūlė 50 litų kyšį.

Spalio 23 dieną Tadžikistano pilietis Y. B., už tai, kad pareigūnai "pamirštų" jo padarytą pažeidimą, pasiūlė 40 litų kyšį.

Spalio 24 dieną pareigūnams pakliuvo net trys kyšių siūlytojai - apie 9 val., Marijampolėje, Vasaros ir Saulės gatvių sankryžoje, sustojusiame Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato tarnybiniame automobilyje Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus patruliui P. S. bei vyr. specialistui M. M., Tadžikistano pilietis S. N., gimęs 1957 m., davė 100 litų bei 100 eurų kyšį. Vyras įkliuvo, nes vairavo nedraustą privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu automobilį „Mercedes Benz ML 230" su valstybiniais numeriais, priskirtais ne šiai transporto priemonei.

Apie 10 val., prie namo Kauno gatvėje apskrities vyriausiojo policijos komisariato tarnybiniame automobilyje, Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus Kelių patrulių būrio patruliui R. L. bei vyresniajam patruliui N. N., Kirgizijos pilietis K. B., gimęs 1987 m., davė 40 litų kyšį ir tikėjosi išsisukti nuo baudos už tai, kad automobilį „Toyota Avensis" vairavo, nors pastarasis be valstybinių numerių.

Dar maždaug po valandos Patilčių kaime Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus Kelių patrulių būrio vyriausiajam patruliui R. J. ir patruliui R. S., Kazachstano pilietis Y. V., gimęs 1977 m., davė 50 eurų kyšį už tai, kad nebūtų surašomas administracinio teisės pažeidimo protokolas už greičio viršijimą.

Policija primena, kad už kyšio davimą, siūlymą, susitarimą ar bandymą susitarti duoti kyšį gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.