Tarp sulaikytųjų yra ir keli Lietuvos piliečiai, kurie siejami su gerai žinomais nusikalstamo pasaulio veikėjais iš Lietuvos.

Po ilgalaikio kelių mėnesių tyrimo, kai buvo įsitikinta, kad jachta, galimai gabenanti kokainą, palieka Karibus ir pasirinko kursą į Europą, spalio 10 dieną, nepaisant ypač nepalankių oro sąlygų ir nakties meto, buvo pradėta sulaikymo operacija. Trys piliečiai (23, 39 ir 44 metų) buvo sulaikyti pramoginiame laive, plaukiojančiame nelegaliai su Gibraltaro vėliava, 1400 km į rytus nuo Martinikos, praneša Policijos departamentas.

Pirminės apžiūros metu gelbėjimosi valtyje buvo rasti 77 kg kokaino. Atlydėjus jachtą į Fort-de-France uostą ir atlikus nuodugnią laivo kratą, buvo rasta dar 210 paketų su kokainu, paslėptų po grindimis. Iš viso į Europą buvo gabenta 308 kg kokaino. Europos nelegalioje gatvės prekyboje šis kokaino kiekis padvigubėtų, nes galutiniam vartotojui tokio grynumo kokainas neparduodamas. Yra skaičiuojama, kad 1 kilogramo kokaino kaina nuo kokos lapų iki išplatinimo Europos gatvėse padidėja apie 500 kartų.

Įgulos nariai šiuo metu yra suimti, jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto narkotikų laikymo, gabenimo ir importo veikiant organizuotoje grupėje.

Policija primena, kad Lietuvos Respublikos piliečiai ne pirmą kartą sulaikomi organizuojant ir vykdant stambaus masto kokaino kontrabandos operacijas. 380 kg kokaino išimta prie Saint Martino krantų, kuomet buvo sulaikyta jachta, kurios įgulą sudarė Lietuvos Respublikos ir Ukrainos piliečiai. Daugiau nei 600 kg kokaino rasta netoli Airijos krantų, o su šia kontrabanda susiję Lietuvos piliečiai su jachta sulaikyti Ispanijoje. Vis pasitaiko atvejų, kuomet Lietuvos piliečiai sulaikomi įvairiuose Europos ar kituose pasaulio oro uostuose atgabenę kokainą paslėptą bagaže ar prariję, t.y. skrandyje.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras ir toliau tęs aktyvų bendradarbiavimą su užsienio šalių partneriais kovojant ne tik su neteisėta kokaino, bet ir kitų narkotinių bei psichotropinių medžiagų apyvarta.