Pasvalio rajono apylinkės teismo nuosprendžiu merginą pasikėsinęs išžaginti 21 metų jaunuolis buvo nuteistas trejų metų laisvės atėmimu, jam taip pat buvo priteista atlyginti 15 tūkst. litų neturtinės žalos. Vėliau Panevėžio apygardos teismas, patenkinęs nuteistojo apeliacinį skundą, šią bausmę pakeitė laisvės apribojimu ir tris kartus sumažino neturtinės žalos dydį.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai, nesutikdami su tokiu teismo sprendimu, pateikė kasacinį skundą dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo ir paskirtos pernelyg švelnios – laisvės apribojimo bausmės, tačiau Aukščiausiasis Teismas pakeitė sprendimą tik dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Valstybinį kaltinimą šią bylą nagrinėjant teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Manto Jurkėno nuomone, didelį stresą ir smurtą patyrusiai nukentėjusiajai buvo nepagrįstai tris kartus sumažintas neturtinės žalos dydis. Nuo pasikėsinimo įvykdyti nusikalstamą veiką merginą išgelbėjo atskubėję žmonės, išgirdę jos pagalbos šauksmus.

Už lytinės aistros tenkinimą su žmogumi prieš šio valią panaudojant smurtą ar grasinant jį panaudoti baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.