„Pašalinome tiksinčią laikrodinę bombą. Manome, kad visos jo užpultos moterys buvo atsitiktinės aukos. Deja, bet tragiškas sutapimas, kad Gabrielė tiesiog nuėjo žudikui tiesiai į rankas“, - bild.de cituoja specialiosios policijos komisijos „Caesar” vadovą Ralfą Würtenbergerį.

Kaip iš 60 pareigūnų sudarytai komandai pavyko pričiupti įtariamąjį? „Galiu pasakyti tik tiek - jis padarė klaidą, kuria mes pasinaudojome. Daugiau informacijos negaliu viešinti“, - sakė jis.

Įtariamasis buvo suimtas šeštadienį, apie 17 val. 30 km nuo Manheimo nutolusiame Griunštate, kur jis gyveno dar su keliais imigrantais iš Bulgarijos nuo balandžio mėnesio. Stipraus sudėjimo, maždaug 1.75 m ūgio vyras policijai nesipriešino.

DELFI primena, kad apie Vokietijoje sulaikytą studentės iš Lietuvos Gabrielės žudiką buvo pranešta sekmadienį. Kaip rašo bild.de, vyras buvo identifikuotas patikrinus seilių mėginius. Buvo patikrinta apie 300 žmonių DNR.

Prieš keletą dienų vokiečių pareigūnai skelbė, kad Vokietijoje studijavusios lietuvės Gabrielės nužudymo tyrimas pasistūmėjo į priekį. Buvo nustatytas įtariamasis – apie 40 m. vyras, kuris siejamas su anksčiau - rugpjūčio 10 dieną įvykdytu nusikaltimu. Tuomet buvo užpulta 48 metų moteris Reino krašte. Moteris smarkiai priešinosi, bet buvo rimtai sužalota. Įtariamasis pabėgo pasiėmęs jos rankinę su telefonu ir pinigine.

Trys dienos prieš Gabrielės užpuolimą, šis vyras buvo užpuolęs 17-metę. Merginai pavyko pabėgti.

Manheimo policijos duomenimis, spalio 4 d. 20-metės studentės nužudymo vietoje aptikta DNR. Abu nusikaltimus pagal tai pareigūnai ir susiejo.

Sekmadienį pranešta, kad įtariamasis - 40-metis imigrantas iš Bulgarijos. Vyras vedęs, turi du vaikus. Pasak pareigūnų, per apklausą jis nerodė jokių emocijų, savo kaltę neigia. Bulgarijoje jis jau yra atlikęs bausmę kalėjime, bet Vokietijoje kol kas nebuvo patekęs į teisėsaugos akiratį.

Įtariamojo kaltę įrodo ne tik DNR tyrimas. Sulaikyti vyro namuose rasti Gabrielės daiktai, tarp jų - lietuvaitės mobilusis telefonas.

Išžagintos ir pasmaugtos studentės palaikai buvo numesti krūmuose prie važiuojamosios Kurto Schumacherio tilto dalies, netoli tramvajaus stotelės.

Pareigūnai tęsia tyrimą, liudytojų informacija jiems vis dar būtų pravarti.