Nusikaltimo tyrimui vadovavusios Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Sandros Povilonienės teigimu, šioje byloje pavyko atskleisti, kad pradingęs ir dešimt dienų ieškotas žmogus buvo tyčia nužudytas, jis tapo dviejų nepilnamečių smurto auka.

Pernai rudenį pradingęs 39 metų Rokiškio miesto gyventojas su smurto žymėmis buvo rastas tvenkinyje lapkričio 4 dieną netoli savo namų. Tą pačią dieną pareigūnai sulaikė du įtariamuosius. Penkiolikmetė prisipažino, kad būdama apsvaigusi nuo alkoholio sukurstė bendrininką ir kartu su juo nužudė pažįstamą vyriškį, vėliau bandė slėpti nusikaltimo įkalčius.

Šešiolikmetis jaunuolis buvo pabėgęs iš Biržų rajone esančio vaikų socializacijos centro, kuriame tuo metu gyveno. Jis Pasvalio rajono apylinkės teismo nutartimi buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės ir pagal paskirtą auklėjamojo poveikio priemonę šešiems mėnesiams atiduotas į specialią auklėjimo įstaigą.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono komisariato tyrėjai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kartu su kolegomis rokiškėnais.

Baudžiamasis kodeksas už nusikaltimą žmogaus gyvybei numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15, už gyvybės atėmimą sunkinančiomis aplinkybėmis – nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos, tačiau nepilnamečiams gali būti paskirta griežčiausia 10 metų laisvės atėmimo bausmė.