Kauno apylinkės teismas pirmadienį išnagrinėjo bylą, kurioje Nyderlandų Karalystė reikalauja pinigų iš buvusio bušido čempiono R. Morkevičiaus - jis prieš porą metų pavogė batus Olandijoje ir už tai buvo sulaikytas.

Nyderlanduose 31 metų R. Morkevičiui buvo skirta 300 eurų bauda. Atsižvelgiant į tai, kad R. Morkevičius kurį laiką buvo sulaikytas, Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad R. Morkevičius turi sumokėti 250 eurų baudą.

Bylos duomenimis, R.Morkevičius batus Nyderlanduose iš parduotuvės pavogė 2011 metais.

DELFI primena, kad Kauno apylinkės teisme šiuo metu nagrinėjama dar viena byla, kurioje R. Morkevičius kaltinamas merginos sužalojimu. 

Rugpjūčio 16 d. R. Morkevičiui oficialiai pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo (pagal 284 Baudžiamojo kodekso straipsnį), jaunos merginos užpuolimo ir sveikatos sutrikdymo (138 str.) bei dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams (286 str.).

DELFI primena, kad išpuolis įvyko Kauno centre kovo 22 d. apie 22.30 val. Tuomet keli vaikinai išėjo iš baro, su jais ir R. Morkevičius. Vyras neslėpė, kad buvo išgėręs.

Liudytojų teigimu, jis griebė nepažįstamą merginą už sėdmenų, o kai ji atsisuko - spyrė į galvą ir vienu smūgiu nokautavo. Kai jo „žygdarbis“ tapo viešai žinomas, vyras ėmė aiškinti, neva jis norėjo pademonstruoti savo sugebėjimus ir perkelti koją merginai per galvą.

Pirmas teismo posėdis neįvyko, nes negalėjo dalyvauti nukentėjusiąja pripažinta mergina. R. Morkevičius jos vis dar neatsiprašė, nors viešai tikino, kad savo poelgio gailisi ir žadėjo apie tai pasakyti sužalotai merginai.