Angelo skulptūra jau buvo išniekinta prieš kelis mėnesius. Birželio 1-ąją prie paminklo atvažiavę D. Kedžio artimieji pamatė, kad angelui nudaužta galva, suskaldyta ir plokštė su žodžiais iš Šventojo Rašto, išvartyti kryžiai.

Paminklo restauravimo ėmėsi Kedžių šeimai prijaučianti Lina su vyru. Suniokotas paminklas ir aplinka buvo tvarkoma gerą mėnesį (finansavo užsienyje gyvenanti lietuvė). Rugpjūčio pradžioje darbai buvo baigti. Liko tik atstatyti akmeninę plokštę su su iškaltais žodžiais iš Šventojo Rašto: „Palaiminti persekiojami dėl teisumo; Jų yra Dangaus karalystė“.

Plokšte pasirūpino kiti žmonės. Rugsėjo 25 d. ji buvo pritvirtinta prie pjedestalo. Baigę darbą žmonės išvažiavo. Matyt, iškart po to darbo ėmėsi vandalas (ar vandalai), matyt, tykojęs, kol išsiskirstys žmonės - plokštė išlupta dar nespėjus sustingti betonui. Paminklo niokotojas plokštę sudaužė į akmenis, skystu betonu aprašinėjo paminklą, sudaužė angelo sparnus, bandė vėl nudaužti galvą, bet šįkart nepavyko - nudaužė tik nosį.

Nežinomasis pasirodė esąs ne tik vandalas, bet ir vagis - pavogti prie paminklo buvę šviestuvai.

Kad paminklas vėl suniokotas, pastebėta tik šeštadienį, kai žmonės atvažiavo tvarkyti aplinkos. "Į policiją nesikreipsim - ji ir aną kartą nieko nedarė, nedarys ir dabar", - sakė Lina.