Anot pranešimo, pareigūnams nustačius įtariamųjų ratą, keli šalies dienraščiai paskelbė informaciją apie kai kurių įtariamųjų asmenų paiešką, išspausdino jų nuotraukas.

Manoma, kad po šių pranešimų įtariamieji sugebėjo pasislėpti nuo teisėsaugos pareigūnų, o Panevėžio "tulpinių" gauja nužudė kai kuriuos su Kiesų nužudymu susijusius "tulpinius".

Pasak Policijos departamento, "tulpinių" gaujos nariai jautėsi nebaudžiami ir nesitikėjo, kad jų padaryti nusikaltimai bus atskleisti.

Užtrukusį Panevėžio "tulpinių" gaujos padarytų nusikaltimų atskleidimą sunkino tai, kad nusikalstamo pasaulio atstovai žinojo apie ribotas policijos pareigūnų technines ir materialines galimybes.

"Kruopščiai suplanuoto ir įvykdyto Gedimino Kiesaus, jo bendrakeleivių pagrobimo bei nužudymo atskleidimas įrodė Lietuvos policiją turint potencialo tirti sudėtingus nusikaltimus. Tačiau apmaudu, kad labai dažnai nepakankamai greitą ir kokybišką nusikaltimų tyrimą lemia nepakankamas policijos finansavimas", - sakoma pranešime.

Praėjusį sekmadienį maždaug už 20 kilometrų nuo Panevėžio, netoli kelio Panevėžys-Krekenava-Kėdainiai, atkasti trijų žmonių, kaip manoma, pernai liepos 6 dieną dingusių mažeikiškių, palaikai. Ar tai iš tikrųjų yra Kiesų ir vairuotojo kūnai, nustatys ekspertai.

Pirmadienį netoli Panevėžio nuotekų valymo įrenginių buvo atkasti dar du lavonai. Spėjama, jog tai yra mažeikiškių žudikų palaikai.

Kadangi rasti kūnai smarkiai apirę, jų asmenybių be ekspertų pagalbos negalima nustatyti. Tačiau spėjama, kad vienas iš nužudytųjų yra 24 metų panevėžietis Aleksandras Lebedevas, antrasis - taip pat panevėžietis.

Manoma, kad iš viso yra nužudyti keturi asmenys, susiję su buvusio "Mažeikių naftos" vadovo, jo sūnaus ir vairuotojo pagrobimu bei nužudymu. Taip norėta paslėpti šio nusikaltimo pėdsakus.