Redakcijos žiniomis, būtent šis asmuo ir nurodė Panevėžio "tulpinių" gaujos nužudytų žmonių kapavietes, pasakojo apie nusikaltimų aplinkybes bei įvardijo vykdytojus. Informatorius taip pat atskleidė, kad nužudyti G.Kiesų užsakė šešėlinio verslo atstovai.

Užsakovai vykdytojams buvo pažadėję atsilyginti iš G.Kiesaus sąskaitų pagrobtais pinigais. Be žinios dingus Kiesams, iš jų sąskaitų buvo pasisavinta per 100 tūkstančių litų. Su teisėsauga bendradarbiaujančiam asmeniui skirta apsauga.

Prieš kelias dienas netoli Panevėžio surastų trijų žmonių palaikai jau perduoti ekspertams. Beveik neabejojama, kad atlikus DNR ekspertizę pasitvirtins informacija, kad tai - žiauriai nužudyti 45 metų G.Kiesus, jo 20 metų sūnus Valdas bei jų 38 metų vairuotojas Alfonsas Galminas.

DNR ekspertizė yra bene vienintelis ir tiksliausias būdas iš kūnų liekanų nustatyti nužudytųjų tapatybę. Pareigūnai šalia Panevėžio šiandien ketina toliau tęsti "tulpinių" gaujos aukų kapaviečių paieškas. Iki šiol nepavyko surasti ir trijų nužudytų mažeikiškių galvų.

Per pastarąsias kelias dienas turėdami tikslios informacijos teisėsaugininkai netoli Panevėžio jau surado užkastus penkis nužudytus žmones. Kapavietės buvo skirtingose vietose, keliolika kilometrų viena nuo kitos.

Netoli kelio Panevėžys-Krekenava-Kėdainiai, šalia vadinamojo "tulpinių" gaujos dvaro, prieš kelias dienas jau atkasti trijų žmonių palaikai. Kūnai buvo be galvų. Beveik nėra abejonių, jog tai pernai liepos 6-ąją pagrobtų G.Kiesaus, jo sūnaus bei vairuotojo lavonai.

Panevėžio apylinkėse, netoli Berčiūnų kaimo esančių vandenvalos įrenginių, užvakar pareigūnai atkasė dviejų Panevėžio "tulpinių" gaujos narių palaikus. Įtariama, jog tai dviejų iš trijų iki šiol ieškotų asmenų - 26 metų Giedriaus Liubarto, 27 metų Egidijaus Bučio bei 33 metų Andriaus Andrušaičio - kūnai.

Pareigūnai jau daugiau nei prieš metus turėjo informacijos, kad šie asmenys yra prisidėję prie nusikaltimo prieš Kiesus bei A.Galminą, todėl buvo paskelbta paieška.

Dabar paaiškėjo, kad nusikaltimo užsakovai du vykdytojus pašalino kaip nereikalingus liudytojus. Manoma, kad greičiausiai buvo atsikratyta G.Liubarto bei E.Bučio, kadangi jie gaujoje turėjo daug mažesnį autoritetą nei A.Andrušaitis.

Teismo medicinos instituto serologijos ir DNR laboratorijos vedėja Rima Baranovienė vakar "Lietuvos rytui" sakė, jog dar negavo ištirti Kiesų bei A.Galmino kūnų DNR metodu.

"Toks tyrimas yra paremtas palyginimu. Norint nustatyti žmogaus tapatybę, mes turime turėti jo tėvų mėginių - dažniausiai kraujo. Tik tada gali paaiškėti, ar žuvusysis yra jų vaikas ar anūkas.

Jeigu nebėra tėvų, imami tolimesnių giminaičių - senelių mėginiai. Jei yra tik dar tolimesni giminaičiai, tai mūsų laboratorijos sąlygomis DNR ekspertizės atlikti nebegalima", - pasakojo R.Baranovienė.

DNR ekspertizei atlikti yra idealu turėti tiriamo žmogaus kraujo. Jei kūnas labai suiręs ir kraujo nebeįmanoma surasti, ekspertizė atliekama tiriant raumenų gabaliukus, kaulų čiulpus, plaukus.

"Sudėtingiausia, kai iš tiriamo žmogaus lieka tik kaulai. Tuomet mūsų galimybės atlikti DNR ekspertizę yra labai ribotos", - pasakojo R.Baranovienė. Manoma, jog Kiesų bei A.Galmino palaikai žemėje galėjo pragulėti beveik pusantrų metų.