Beveik prieš metus Valstybės saugumo departamento ir Antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai prie sienos su Lenkija esančioje Lazdijų muitinėje sulaikė automobilį BMW, kuriuo važiavo A.Kucavičius su žmona. Bagažinėje po dujų balionu įrengtoje slėptuvėje buvo aptikta kokaino siunta.

Tyrimo metu nustatyta, kad A.Kucavičiui narkotikus perdavė Č.Stanevičius, o slėptuvę bagažinėje įrengė L.Kleinauskas. Pareigūnai dar aiškinasi, iš kur Č.Stanevičius gavo narkotikų.

Pasak pareigūnų, kontrabandinės siuntos gabenimą organizavo E.Abarius. Turima duomenų, kad kauniečiai užsienyje įsigijo 20 kilogramų kokaino. Tačiau po pirmos siuntos sulaikymo, E.Abarius davė nurodymą kitos narkotikų dalies negabenti, todėl kitame po kelių dienų sulaikytame automobilyje BMW su įrengta slėptuve narkotikų nebuvo rasta.

Pradėję ikiteisminį tyrimą, pareigūnai įtarimus buvo pareiškę dar 5 asmenims, tačiau jų kaltės įrodymų surinkti nepavyko.

Pareigūnų duomenimis, grupuotė per 2003-2004 metus galėjo ne kartą įvežti į Lietuvą didelius kiekius kokaino, todėl Kauno apygardos prokuratūra tęsia tyrimą.

Teismo už grotų laukia tik A.Kucevičius. E.Abarius paleistas už 200 tūkst. litų užstatą ir pasižadėjimą neišvykti, kitiems skirtos lengvesnės kardomosios priemonės - pasižadėjimai neišvykti.