Iš portale lrytas.lt pateiktų pokalbių galima suprasti, kad keli policijos ekipažai nesėkmingai ieškojo merginos, vėliau pripažino, kad nusikaltimo vieta yra visiškai neaiški ir automobilį rado tik tuomet, kai jis buvo padegtas.

„Ypatingą dėmesį atkreipkite į žalios spalvos „Passat“ automobilį. Ten turėtų būti išžaginta ir bagažinėje uždaryta mergina. Sakė tie vaikinai bijo, kad jinai nepasiskųstų, veža ją prie vandens telkinio ir žada nuskandinti. Ten prie Dembavos viską išmaišykite, ieškokite žalios spalvos „Passato“, ypač prie kokio nors vandens telkinio“, - taip prasideda pareigūnų pokalbis.

„Visi važiuokite į Dembavą, mergina pasakojo, kad kurį laiką važiavo žvyruotu keliu, paskui važiavo lygiu asfaltuotu keliu. Ir dabar vėl kažkokiu žvyruotu keliu važiuoja“, - policijos ekipažams sako pareigūnas.

Paskui pareigūnų ekipažai kalbasi tarpusavyje, kad pravažiavo pro Velžį ir apylinkes, bet nieko neaptiko.

„Dar truputį informacijos. Dabar mašina kažkur sustojo, tie vaikinai merginą išsitraukė ir pradėjo mušti. Nebevažiuoja niekur, įvykio vieta visiškai neaiški“, - pripažįsta pareigūnams informaciją perduodantis budėtojas. Vėliau pranešama papildoma informacija, gauta iš skambinančios merginos: automobilis uždegtas, dūmai rūksta į bagažinę. Pareigūnai ragina ieškoti pagal dūmus, kvapą.

„Nenuleidžiam rankų“, - sako pareigūnų veiksmus koordinuojantis budėtojas.

„Dėmesio ekipažams! Prie Keravos sodų dega automobilis“, - toks paskutinis pranešimas pareigūnams. Tačiau atvykę į įvykio vietą jie merginai padėti nebegalėjo.

DELFI primena, kad kraupus nusikaltimas įvyko šeštadienį. Tą pačią dieną buvo sulaikyti abu įtariamieji. Tyrimo metu nustatyta, kad Deividas Antanaitis ir Julius Jakubaitis važiavo pastarojo brolio neseniai įsigytu automobiliu, tad J. Jakubaičio brolis taip pat atsidūrė teisėsaugos akiratyje.

Pirmadienį D. Antanaitis ir J. Jakubaitis suimti trims mėnesiams. Bylos duomenimis, abu kaltę verčia vienas kitam ir tikinę, kad nusikaltimo neplanavo. Tiesiog po apsilankymo bare abu dar neišsiskyrė, gėrė brendį, rūkė žolę, o netrukus pasijuto alkani ir išvažiavo pirkti kebabų. Tuomet esą pamatę stotelėje paauglę pasiūlė ją pavežti.

Kitas įvykio aplinkybes pareigūnai dar tikslina.