Taksi firmos savininkas Algimantas Radvila neslepia, kad buvo sulaukęs grasinimų ir neatmeta, kad tai galėjo būtų to pasekmė.

Pagal pirminį policijos pareigūnų pranešimą, Kaišiadorių rajono, Stasiūnų kaimo gyventojai ketvirtadienį apie 7 val. rado į griovį įvažiavusį taksi automobilį „Dacia Logan“ ir negyvą jo vairuotoją.

V. K., gimusio 1954 m. kūnas – su durtinėmis žaizdomis, tad pradėtas tyrimas dėl nužudymo.

Pirminės apžiūros metu nustatyta, kad žiaurumo užpuolikams tikrai netrūko – nužudytojo kūne 31 dūris, 11 jų – galvoje.

Gerokai atokiau nuo nužudymo vietos rastas taksi automobilis buvo akivaizdžiai virtęs. Pirminė versija – atsikratę nužudytuoju įtariamieji ar įtariamasis sprukdamas vogtu automobiliu virto. Dar aiškinamasi, ar automobilis virsdamas pats atsistojo ant ratų, ar buvo atverstas įtariamųjų kraupiu nužudymu pastangomis, mat po to dar bandyta juo važiuoti. Tačiau bėglių kelionė vis tiek baigėsi griovyje, nes automobilis įklimpo.

Tyrimo pradžia jau atskleidė ir apytikslį nužudymo laiką – 2.30 val.

Įmonės vadovas sulaukė grasinimų

Kaip DELFI pasakojo A. Radvila, jis apie įvykį sužinojo anksti ryte, apie 5.30 val. – neoficialiomis DELFI žiniomis, sudaužytą mašiną pamatęs žmogus pranešė taksi įmonės vadovui. Bandymai susisiekti su vairuotoju buvo nesėkmingi, nors telefonai buvo įjungti.

Pirmiausia netoliese A. Radvilos sodybos buvo rastas V. K. kūnas, o maždaug už 5 km – į griovį nulėkęs automobilis.

„Toje vietoje labai vingiuotas kelias. Tai labai avaringa vieta. Gali būti, kad nusikaltėliai nesuvaldė automobilio ir nulėkė nuo kelio. O žmogus matyt prieš tai buvo išmestas arba nužudytas sąmoningai. Kol kas nenoriu klaidinti ir kažką“, – DELFI pasakojo A. Radvila.

Kol kas neaišku, ar įvykio metu taksistas buvo apiplėštas. Greičiausiai, nusikaltėlių tikslas nebuvo toks – prie taksisto kūno rasti du telefonai. Kol kas nenustatytas ir įvykio laikas.

Policijos pareigūnai paėmė telefonus. Pagal skambučius bus bandoma atsekti nusikaltėlius, nes A. Radvilos teigimu, taksistai dažniausiai važiuodavo į iškvietimus, o ne buvo stabdomi gatvėje.

„Toks vaizdas, kad buvo atvažiuota, išmestas lavonas ir nuvažiuota. Kai rado mašiną aš iš karto policijai pasakiau, kad reikia ieškoti žmogaus. Matosi, kad mašina važiavo greitai, nes matyti apie 30 metrų ilgio stabdymo kelias“, – sakė įmonės vadovas.

„Kūnas buvo išmestas prie mano sodybos. Ar sieju šį įvykį su grasinimais? Gali būti toks variantas. Tačiau kol kas anksti komentuoti. Bet man buvo „patarta“ nedaryti to ir ano. Bet kol kas sunku pasakyti. Jei žmogus buvo papjautas – tai labai panašu, kad galima sieti. Jei sumuštas – tai maža ką, gal kokie narkomanai ar ką“, - sakė A. Radvila.