Jų kaimynai pasakoja, kad anksčiau čia dažnai vykdavo pasilinksminimai, o J. Jokubaitis narkotikais svaigindavosi tiesiog laiptinėje, praneša „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Reporteris“.

„Pakraupę mes, baisu, žiauru tiesiog. Narkotikai - vienas tik paaiškinimas. Laiptinėj tiesiog vartodavo, nesislėpdavo. Daug kas vartoja, ir alkoholį vartoja, tiesiog nesislėpdami. Nesaugu. Auginame vaikus, baisu net į kiemą juos išleisti. Kreipėmės į policiją, rašėme pareiškimus, sakė, kad važiuos, kontroliuos, bet...“, - pasakojo J. Jokubaičio kaimynė.

Panevėžiečiai pasakoja, kad po krepšinio varžybų, dar prieš žiaurų nusikaltimą, J. Jokubaitis su draugais girtuokliavo netoli namų esančiame alaus bare. Jame įsivėlė į muštynes. Kilus konfliktui esą buvo iškviesta apsauga ir policija, tačiau J. Jokubaitis paspruko.

Kitas kraupios žmogžudystės įtariamasis Deividas Antanaitis gyveno su tėvu ir pamote 30 kilometrų nuo Panavėžio esančioje Krekenavoje.

„Būdavo kartais apsirūkęs, išgėręs, bet kad būtų blogas, kažką bloga padaręs, tai ne. Būdavo, kad ir keturiolikmetės mergaitės pas jį ateidavo“, - pasakojo D. Antanaičio kaimynas.

Kita kaimynė pasakojo, kad įtariamojo motina mirė, kai jis dar buvo mažas. Vaikino tėvas su pamote, pasak kaimynės, gyvena tvarkingai, abu dirba, negirtuokliauja.

Už itin žiaurų nusikaltimą abiems įtariamiesiems gresia kalėjimas iki gyvos galvos.