Tokia situacija susiklostė šeštadienio rytą Panevėžio apylinkėse, kuomet automobilio bagažinėje vežama septyniolikmetė net tris kartus skambino prašydama pagalbos. Deja, nesėkmingai.

Du panevėžiečiai – Julius Jakubaitis ir Deividas Antanaitis –įtariami abiturientę pagrobę šeštadienio rytą Panevėžyje. Mergina buvo išžaginta ir gyva sugeginta „VW Passat“ automobilio bagažinėje. Iki paskutinės akimirkos su mergina bendravo Šiaulių BPC operatorė.

Ji tapo paskutine žiauriai nužudytos merginos pašnekove.

Pajautė dūmų kvapą

Septyniolikmetė į BPC skambino net tris kartus. Vienas iš pokalbių truko apie pusvalandį. Mergina pasakė automobilio markę, papasakojo, kad ją išžagino du jauni vyrai.

Netrukus mergina operatorei pasakė, kad jaučia dūmų kvapą – tuo užpuolikai mašiną jau buvo padegę. DELFI žiniomis, mergina pati nenutraukė pokalbio – kol nesudegė ir pats telefonas viską, kas vyksta automobilio bagažinėje, girdėjo ir BPC operatorė.

Kaip DELFI teigė Šiaulių BPC viršininkas Nerijus Adomavičius, su abituriente daugiausiai bendravo ir pokalbį palaikė viena jo padalinio operatorė. Kelis kartus į konferencinį pokalbį įsiterpė ir kita Šiaulių BPC darbuotoja bei policijos pareigūnai.

„Kilus kažkokiai idėjai, patarimui įsijungdavo kita darbuotoja. Konferencijos būdu tai įmanoma – prisijungdavo keli darbuotojai“, - DELFI teigė N. Adomavičius.

Pasiūlė psichologą

Po „nesėkmingo skambučio“ operatorei buvo pasiūlyta psichologo pagalba, tačiau kol kas Šiaulių BPC darbuotojai susitvarko patys.

„Kol kas psichologų pagalbos neprašėme. Mums buvo tiesiog pasiūlyta. Panevėžio apskrities VPK pasiūlė kreiptis, jei reiks pagalbos, nes jie turi du psichologus. Kalbėjome su darbuotojais ir nusprendėme kol kas nekviesti. Bandome tarpusavyje pasikalbėdami tą stresą suvaldyti“, - sako N. Adomavičius.

Šiaulių BPC viršininkas neslepia, kad po šio įvykio emocijų netrūko.

„Visi darbuotojai yra profesionalai ir tokiose sąlygose savo pareigą atlieka tinkamai. Bet po įvykio, kada visi ramiai susėda, apgalvoja, pasišneka, tada tiesiog... šis įvykis nepaliko nė vieno abejingo. Buvo sunkiai pergyvenama, daug emocijų buvo“, - neslėpė N. Adomavičius.

DELFI primena, kad kraupus nusikaltimas įvyko šeštadienį. Tą pačią dieną buvo sulaikyti abu įtariamieji. Tyrimo metu nustatyta, kad D. Antanaitis ir J. Jakubaitis važiavo pastarojo brolio neseniai įsigytu automobiliu, tad J. Jakubaičio brolis taip pat atsidūrė teisėsaugos akiratyje.

Pirmadienį D. Antanaitis ir J. Jakubaitis suimti trims mėnesiams. Bylos duomenimis, abu kaltę verčia vienas kitam ir tikinę, kad nusikaltimo neplanavo. Tiesiog po apsilankymo bare abu dar neišsiskyrė, gėrė brendį, rūkė žolę, o netrukus pasijuto alkani ir išvažiavo pirkti kebabų. Tuomet esą pamatę stotelėje paauglę pasiūlė ją pavežti.

Kitas įvykio aplinkybes pareigūnai dar tikslina.