Kauno apskrities pareigūnai, tirdami senų (senesnių kaip 20 metų) automobilių vagystes Kaune, įdėjo nemažai pastangų, atliko daugybę procesinių ir operatyvinių veiksmų, kurie nenuėjo veltui.

Pareigūnai praneša, kad tyrimo metu nustatyta, dažniausiai automobilius vogdavo iš šalia gydymo įstaigų esančių automobilių stovėjimo aikštelių Eivenių g., Josvainių g., ir šalia Šilainių poliklinikos.

Pavogtus automobilius įtariamieji išardydavo ir supjaustę kėbulo dalis parduodavo kaip metalo laužą į metalo laužo supirktuves. Automobilius įtariamieji ardydavo išsinuomotame garaže, kuriame kriminalistai rado vogtų automobilių, iškomplektuotų automobilių detalių ir įrankių automobiliams vogti.

Įtariama, kad minėti asmenys galėjo pavogti virš dešimt automobilių.

Įtariamieji sulaikyti tuoj po nusikaltimo, Kaune, Josvainių g., pasikėsinę pavogti automobilį „VW Transporter“ (1992 m. laidos). Sulaikymo metu nustatyta, kad įtariamieji važinėjo ir nusikaltimus darė taip pat vogtu automobiliu „VW Passat“, uždėję kito automobilio „VW Passat“ valstybinius numerius.

Įtariamajam A. R. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėn. Įtariamajai J. K. paskirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kauno apskrities policija primena, kad Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. numatyta, kad tas, kas pagrobė automobilį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.