Tokios aplinkybės paaiškėjo pareigūnams atlikus ikiteisminį tyrimą – kaltinimus dėl merginų įtraukimo į prostituciją ir pelnymosi iš jos prokurorai pateikė vilniečiui Artūrui P.

Kaltinamajam iškeltą baudžiamąją bylą pirmadienį toliau nagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas. Tiesa, teisėja Lilija Tarčevskaja nusprendė posėdžius rengti neviešus – esą taip siekiama apsaugoti prostitučių ir kaltinamojo privatų gyvenimą.

Šioje byloje pareigūnai nė vienos merginos nėra pripažinę nukentėjusiosiomis – visos jos savo noru sutikdavo vykti į užsienį dirbti šokėjomis striptizo klube. Tiesa, dalis merginų net neslepia, kad pragyvenimui užsidirbdavo iš bendravimo su vyrais.

Pareigūnai teigia surinkę duomenų, kad Artūras P. esą žinojo, jog merginos verčiasi prostitucija – tai buvo užfiksuota pasiklausant jo ir merginų pokalbių.

Į Liuksemburge esantį naktinį klubą merginos vyko maždaug prieš 5 metus, kai kurios jos ir šiuo metu dirba šokėjomis užsienyje. Būtent dėl to teismui nepavyksta jų išsikviesti į posėdžius – kai kurios liudytojos nurodė, jog dabar gyvena Italijoje, Suomijoje, Austrijoje ir kt.

Nors teismas nusprendė neatvykstančias liudytojas atvesdinti į teismą, jų niekaip nepavyksta rasti. Vis dėlto, pirmadienį policininkams pavyko vieną merginą surasti ir atvesti į teismą.

„Labai jau piktas žmogus, tiek daug manęs klausinėjo“, – po valandą trukusios apklausos sakė ji. Tiesa, kodėl vyko į užsienį ir ką ten veikė, ji nenorėjo pasakoti. „Bus geriau, jeigu nieko nepasakosiu“, – tepasakė ji.

Tuo metu baudžiamojon atsakomybėn patrauktas Artūras P. neigia jam pateiktus kaltinimus ir teigia, kad merginoms tik siūlė legalų darbą.

Už įtraukimą į prostituciją ir pelnymosi iš jos baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmę.