Tokią istoriją DELFI pasakojo J. Jakubaičio kaimynai.

Pašaipų objektas

33 metų J. Jakubaitis gyveno Panevėžyje, bendrabučio tipo daugiabutyje priešais „Vasario“ prekybos centrą - vietą, kur, tyrimo duomenimis, įtariamieji ir pamatė merginą.

Vietiniai gyventojai netruko sužinoti, kad jų kaimynas tapo įtariamuoju itin žiauraus nusikaltimo byloje.

Prie bendrabučio sutikti jauni vaikinai pasakoja, kad J. Jakubaitis čia buvo gerai žinomas.

„Vaikščiojo visada kaip apdujęs. Ar jis mums nekėlė baimės? Greičiau jis visų bijojo“, - pasakoja vaikinai.

Trankūs vakarėliai nebuvo retas reiškinys trečiajame aukšte esančiame J. Jakubaičio bute, kuriame jis gyveno kartu su motina. Bendrabučio gyventojai pasakoja, kad kiek anksčiau pasilinksminimai buvo rengiami pakankamai dažnai, tik pastaruoju metu kiek rečiau.

Pas J. Jakubaitį užsukdavo ir moterys. Tačiau, vietinių teigimu, ne itin geros reputacijos.

„Eidavo tokios, kurioms tik duok išgerti ir gulsis į lovą“, - pasakoja panevėžiečiai.

„Dabar jau gaus iki gyvos galvos. Kaip toks idiotas galėjo taip padaryti?“, - stebėjosi vaikinai.

Iš vaikinų kalbos galima suprasti, kad J. Jakubaitis buvo tapęs kone pajuokos objektu.

Šventė bare „Duobė“

Vakarą, prieš tragiškus įvykius, Lietuvos krepšinio rinktinė žaidė Europos čempionato pusfinalio rungtynes su Kroatijos ekipa. Lietuviams laimėjus pergalė buvo švenčiama miesto gatvėse.

Šventė ir J. Jakubaitis. Liudininkai pasakoja, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį, J. Jakubaitis su dar dviem vyrais ir dviem moterimis buvo pastebėtas bendrabučio prieigose.

Kompanija nuėjo į šalia bendrabučio esantį naktinį barą, kurį vietiniai vadina iškalbingu vardu - „Duobė“. Čia alaus bokalo kaina siekia apie 1,5-2 litus. Pirmadienio popietę čia netrūksta akivaizdžiai neblaivių ir liežuvį vos verčiančių lankytojų. Dauguma jų vyrai, tačiau yra ir kelios moterys.

Panevėžiečiai pasakoja, kad J. Jakubaičio kompanija įsivėlė į konfliktą su bare šventusiais vyrais. Tai patvirtino ir baro darbuotoja.

„Aš pati tą naktį nedirbau, atėjau šeštadienio rytą. Kolegė pasakojo, kad buvo baisi naktis“, - DELFI teigė barmenė. Parodžius J. Jakubaičio nuotrauką moteris patvirtina, kad vyras į „Duobę“ tikrai užsukdavo.

„Tačiau negaliu pasakyti, kad jis buvo agresyvus. Būna tokių, kuriuos pamačius ne itin malonu, tačiau jis nebuvo išskirtinis“, - pasakoja barmenė.

Kilus muštynėms, J. Jakubaitis su kompanija spruko, juos vijosi būrys vyrų. Kaip DELFI pasakojo įvykį matę vaikinai, buvo iškviesta apsaugos tarnyba ir policija. Tačiau J. Jakubaitis spėjo pasprukti.

Merginą sutiko šalia namų

Vietiniai gyventojai pasakoja, kad po konflikto bare J. Jakubaitis liko vakaroti dviejų draugų kompanijoje, moterys buvo parvežtos namo. Greičiausiai kartu su J. Jakubaičiu buvo ir Deividas Antanaitis – abu šie vyrai įtariami įvykdę kraupų nusikaltimą.

Pasak vietos gyventojų, parvežę moteris namo, vyrai tęsė linksmybes Aukštaičių gatvės bendrabutyje. Manoma, kad be alkoholio buvo vartojami ir narkotikai. Užsimenama apie žolę ir amfetaminą, tačiau šias aplinkybes nustatys tyrimus atliekantys ekspertai.

Apie 4 val. ryto vyrai sėdo į J. Jakubaičio brolio automobilį „VW Passat“ bei, kaip paaiškėjo tyrimo metu, nusprendė važiuoti nusipirkti kebabų.

Pirminiais tyrimo duomenimis, vos keliasdešimt metrų nuo bendrabučio esančiame sustojime autobuso laukė septyniolikmetė.

Pagalbos nesulaukė

Kaip toliau klostėsi įvykiai išlieka paslaptis – ar mergina pati įsėdo į automobilį ar buvo įsodinta jėga, neaišku.

Bet kokiu atveju, vyrai merginą nuvežė ne namo į Dembavos miestelį, o link Keravos sodų. Mergina buvo išžaginta ir palikta padegtos mašinos bagažinėje. Septyniolikmetė tris kartus skambino bendruoju pagalbos telefonu, tačiau pagalbos nesulaukė.

Abu įtariamuosius Panevėžio apylinkės teismas pirmadienį leido suimti maksimaliam, 3 mėnesių terminui.

Nė vienas iš įtariamųjų savo kaltės nepripažįsta – abu jie teigia, kad dalyvavo nusikaltime, tačiau neigia įvykdę seksualinį nusikaltimą ir sudeginę merginą. Abu jie kaltę verčia vienas kitam.

DELFI žiniomis, padegę automobilį vyrai ramiai keliu kulniavo atgal link Panevėžio, kuomet juos sulaikė pareigūnai. Nuo įtariamųjų drabužių ir lytinių organų paimti mėginiai. Ištyrus visus įrodymus turėtų paaiškėti, ar abu, ar kažkuris vienas vyras išniekino merginą.

Apie tai, kad buvo išžaginta telefonu iš automobilio bagažinės skambindama į BPC pranešė pati mergina.