"Šiuo metu jo motyvų nežinome", - sakė kita vietos policijos pareigūnė Sherri Stigler.

Tragedija vakariniame Milvokio priemiestyje Brukfilde, viešbutyje "Sheraton", kur vyko nuolatinės mažiausiai dviejų religinių bendruomenių pamaldos, prasidėjo šiek tiek prieš 13 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku.

Teigiama, kad žudikas įsiveržė į konferencijų sales, kuriose meldėsi Viešpaties gyvosios bažnyčios nariai, ir pradėjo beatodairiškai šaudyti į susirinkusiuosius. Viešbutyje kilo didžiulė panika.

Pasak pareigūnų, jauniausia žudiko auka buvo penkiolikos, vyriausia - 72 metų.

Brukfildo policijos vadas Danielis Tushausas žurnalistams sakė, kad incidento metu nepastebėta jokių ginkluoto vyro, užpuolusio tikinčiuosius, bendrininkų.

"Esame tikri, kad vienintelis nusikaltėlis mirė", - teigė D.Tushausas.

Policija konfiskavo ir nutempė viešbučio stovėjimo aikštelėje paliktą pikapą, kuris, kaip teigiama, priklausė 45 metų žudikui. Jo namuose atliekama krata.

Kol kas nei žudiko, nei jo aukų vardai neskelbiami.

Teigiama, kad vyras greičiausiai buvo susijęs su Viešpaties gyvąja bažnyčia, kuri yra krikščionių evangelikų atšaka ir savo leidiniuose griežtai pasisako prieš "tragišką šiuolaikinį holokaustą - abortą".

Incidento liudininkais tapę viešbučio darbuotojai atsisako duoti interviu.

Brukfildo policijos departamento vadovaujamame tyrime taip pat dalyvauja Federalinis tyrimų biuro (FTB) bei Alkoholio, tabako ir šaunamųjų ginklų biuro atstovai.

Jungtinėse Valstijose tai jau antroji tokio pobūdžio žmogžudystė per kelias pastarąsias dienas. Pirmoji tragedija taip pat pareikalavo daug aukų.

Pasak pareigūnų, penktadienį Atlantos teismo rūmuose už išžaginimą teisiamas vyras išplėšė iš šerifo pavaduotojo rankų ginklą ir nušovė teisėją, teisme dirbusią korespondentę bei šerifo pavaduotoją. Įtariama, kad sprukdamas nuo policijos jis nušovė dar ir muitininką.

Šeštadienį 33 metų įtariamasis Brianas Nicholsas pasidavė jį persekiojusiam policijos būriui.

Vasario viduryje Niujorko valstijoje netoli Kingstono miesto nenustatytas asmuo iš šautuvo AK-47 apšaudė vietos prekybos centrą ir nušovė žmogų.

Pasak liudininkų, tik prekybos centro darbuotojų drąsa padėjo išvengti daugiau aukų - žudikui pamėginus pakeisti šovinių apkabą, jie šoko ant vyro ir jį sulaikė.