Policijos departamento Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros valdybos Eismo priežiūros skyriuje Eltai sakė, kad pagrindinė pastarųjų dienų eismo įvykių priežastis - esant slidžiam keliui vairuotojai nepasirinko saugaus greičio ir nesuvaldė transporto priemonių. Būtent dėl to įvyksta susidūrimai arba mašinos nuvažiuoja nuo kelio.

Pavakare Šiaulių rajono Bubių kaime, ant Bubių tvenkinio ledo, susidūrė automobilis BMW 535, vairuojamas 26 metų vyro, ir automobilis "Honda Prelude", kurį vairavo 20 metų vaikinas. Įvykio metu žuvo pastarojo automobilio vairuotojas ir BMW 25 metų keleivis. Automobilio BMW vairuotojas dėl sužeidimų paguldytas į ligoninę.

Vakare Klaipėdos rajone ties Dirvupių kaimu, kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, esant slidžiam keliui saugaus greičio nepasirinko ir vairuojamo automobilio "Ford Transit" nesuvaldė 55 metų klaipėdietis. Jo automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu sužeistas 46 metų keleivis paguldytas į ligoninę.

Sutemus Panevėžio rajone, kelyje Panevėžys-Aristava- Sitkūnai, susidūrė priešpriešinio eismo juostomis važiavę krovininiai automobiliai "Mercedes-Benz 2433" ir "Mercedes-Benz 1841". Nuo smūgio pirmasis "Mercedes" kliudė kitą vilkiką "Volvo" ir įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą dar susidūrė su 47 metų moters vairuojamu automobiliu "Subaru Impreza". Įvykio metu žuvo antrojo "Mercedes" vairuotojas 38 metų Kauno rajono gyventojas. Nukentėjo ir automobilio "Subaru" 27 metų keleivė.

Temstant Kėdainių rajone, kelyje Jonava-Kėdainiai-Šeduva, automobilis "Ford Transit", vairuojamas 23 metų radviliškiečio, susidūrė su automobiliu "Peugeot Boxer", kurį vairavo 35 metų Šiaulių miesto gyventojas. Įvykio metu žuvo pirmojo automobilio 20 metų keleivė. Sužeidimų neišvengę abiejų automobilių vairuotojai paguldyti į ligoninę.

Tarp eismo įvykiuose nukentėjusių žmonių dauguma buvo pėstieji.

Eismo priežiūros tarnybos įvykių suvestinėse užfiksuota, kad Vilniuje, Subačiaus gatvėje, automobilis "Volvo V70", vairuojamas 39 metų Vokietijos Federacijos piliečio, partrenkė ir sužeidė 42 metų pėsčiąjį. Dėl kairės kojos lūžio jis paguldytas į ligoninę.

Pavakare Klaipėdoje, Kauno gatvėje, automobilis BMW 520, vairuojamas neblaivaus 19-mečio šio miesto gyventojo, partrenkė per kelio ženklais pažymėtą pėsčiųjų perėją ėjusią 45 metų moterį.