Kaip pranešė Džordžijos valstijos gubernatorius leitenantas Markas Tayloras, incidentas Fultono apskrities teismo salėje įvyko 9 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku. Aukštesnės instancijos teismo teisėjas Rowlandas Barnesas ir teisme dirbusi žurnalistė mirė nuo patirtų sužeidimų.

Pasak policijos, vienas iš Fultono apskrities šerifo pavaduotojų žuvo, antrasis yra sužeistas. Pareigūno, iš kurio nusikaltėlis atėmė ginklą, būklė tebėra kritiška, tačiau tikimasi, kad jis išgyvens, teigė Grady ligoninės gydytojas.

Policija praneša, kad nusikaltėlis yra 33 metų juodaodis amerikietis Brianas Nicholsas. Antrajį šerifo padėjėją jis nušovė prie teismo pastato ir pagrobė mažiausiai vieną transporto priemonę.

Paskui nusikaltėlis pribėgo prie krovininio sunkvežimio, kurį vairuotojas Deronta Franklinas pastatė Atlantos miesto centre netoli teismo rūmų, atplėšė jo duris, pasakė esąs Nicholsas ir nukreipė į vairuotoją ginklą. "Jis buvo ramus ir šaltakraujis, - CNN televizijos naujienoms sakė D.Franklinas. - Jis pasakė: "Lipk lauk iš sunkvežimio".

Džordžijoje ir kaimyninėse valstijose pradėta didžiulė B.Nicholso paieška, žmonės prašomi pranešti apie visus pastebėtus įtartinus asmenis. Džordžijos greitkelių elektroninių skelbimų lentose pateikiama informacijos apie automobilį "Honda Accord", kurį, kaip manoma, B.Nicholsas užgrobė palikęs sunkvežimį.

Džordžijos valstijos gubernatorius Sonny Perdue paskelbė, kad asmuo, kuris suteiks B.Nicholsą padėsiančios suimti informacijos, gaus 10 tūkst. dolerių (apie 26 tūkst. litų) atlygį.

Mažiau nei prieš dvi savaites panaši tragedija įvyko Čikagoje, kur buvo nušautas federalinės teisėjos vyras ir motina. Dabar šalyje užvirė diskusijos, ar teisingumo sistemos pareigūnai yra saugūs.

Nusikaltimą tiriantys specialistai įsitikinę, kad B.Nicholsas ginklą iš šerifo pavaduotojo, lydėjusio jį į teismą, atėmė jėga, sakė Atlantos policijos vado pavaduotojas Alanas Dreheris.

B.Nicholsonas buvo teisiamas už buvusios merginos išprievartavimą, grasinimą fiziniu smurtu ir neteisėtą laisvės atėmimą. Pirmasis B.Nicholso teismas praėjusią savaitę baigėsi prisiekusiesiems nesugebėjus prieiti prie vieningos nuomonės, tačiau, pasak kaltintojų, B.Nicholsas elgėsi taip, tarsi antrasis būtų baigęsis jam nepalankiu nuosprendžiu.