Ryte į teismą atvestas R. Krivičius nepakėlė akių į aplinkinius.

Prokurorė Edita Mikalainienė nebuvo linkusi pasakoti apie bylą, mat nusikaltimas įvykdytas prieš mažametę.

Bylos duomenimis, vyras gruodžio 14 d. užpuolė namo mergaitę, sugriebė ją už sprando ir pareikalavo atiduoti, ką ji turi vertingesnio. Mergaitė teturėjo telefoną ir 10 litų. Juo užpuolikas ir pasiėmė.

Tačiau to R. Krivičiui neužteko. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jis jėga mergaitę nusivedė į Liubeko gatvę, už prekybos centro ir ten ką išžagino.

Mažametė apie prieš ją įvykdytą nusikaltimą papasakojo savo artimiesiems. Pareigūnai tuoj pat ėmė ieškoti įtariamo R. Krivičiaus, tačiau kelios dienos nebuvo paprastos - vyras po nusikaltimo dingo.

Visgi atkaklaus darbo dėka vyras buvo surastas mažiau nei po savaitės. Jis buvo sulaikytas savo tėvų namuose, Žemaičių Naumiestyje. Čia jį policija jau buvo mačiusi praėjus trims dienoms po nusikaltimo, tačiau vos pamatęs uniformuotus svečius, R. Krivičius spruko pro langą net neapsiavęs batų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, R. Krivičiaus buvimo vietą išaiškinti padėjo iš mažametės pagrobtas mobilaus ryšio telefonas, kurį jis pagrobė prieš nusivesdamas mergaitę į užkampį.

Mažametės išgyvento košmaro prokuratūra nesirengia aštrinti - mergaitės neplanuojama kviesti į teismą, kad ji vėl išvystų išžaginimu kaltinamą vyrą.

Per pirmąjį teismo posėdį paaiškėjo, kad ne visi liudytojai buvo tinkamai informuoti, tad bylos nagrinėjimą teko atidėti.

R. Krivičius savo kaltės neneigia. Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas išžagino nepilnametį asmenį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.