Generalinės prokuratūros atstovas spaudai Vidmantas Putelis pirmadienį BNS sakė, kad mažeikiškių pagrobimą tiriantys pareigūnai dar nėra gavę oficialių ekspertų išvadų.

V.Putelis drauge patvirtino, kad yra rimto pagrindo manyti, jog iš žemės iškasti smarkiai suirę palaikai yra būtent dingusių mažeikiškių.

Spaudos teigimu, po ilgai rengtos prokuratūros bei policijos pareigūnų operacijos paaiškėjo, kad buvusį bendrovės "Mažeikių nafta" vadovą 45 metų G.Kiesų, jo 20 metų sūnų Valdą bei 38 metų vairuotoją A.Galminą 2000-ųjų liepos 6-ąją pagrobė ir nužudė žiaurumu garsėjanti Panevėžio "tulpinių" gauja.

Kaip rašo "Lietuvos rytas", sekmadienį maždaug 20 kilometrų nuo Panevėžio, netoli kelio Panevėžys-Krekenava-Kėdainiai, atkasti kelių žmonių, kaip manoma, trijų pernai dingsių mažeikiškių palaikai.

Beveik tuo pat metu Vilniaus antrosios apylinkės teismas baudžiamojoje byloje dėl Kiesų bei A.Galmino nužudymo suėmė tris "tulpinių" gaujos narius.

Trims mėnesiams leista suimti 35 metų Virginijų Baltušį ir 33 metų Sigitą Raišelį. 40 metų Algimantas Vertelka suimtas 10 parų.

Pernai po Kiesų ir jų vairuotojo dingimo A.Vertelka jau buvęs suimtas, bet po kurio laiko dėl įkalčių stokos paleistas.

V.Baltušiui ir S.Raišeliui pateikti kaltinimai dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Dienraščio žiniomis, sulaikytų "tulpinių" yra ir daugiau. Pareigūnai taip pat turi informacijos, jog šie asmenys yra prisidėję prie dar kelių nusikaltimų įvykdymo.

Į teismą A.Vertelką, V.Baltušį bei S.Raišelį vedė automatais ginkluoti greitojo reagavimo rinktinės "Aras" pareigūnai. Ant kai kurių sulaikytų panevėžiečių galvų buvo užmauti maišai.

Oficialiai dėl pasikėsinimo į Kiesus bei A.Galminą ieškomi trys panevėžiečiai - taip pat "tulpinių" gaujos nariai 26 metų Giedrius Liubartas, 27 metų Egidijus Bučys bei 33 metų Andrius Andrušaitis.

Jiems jau pareikšti kaltinimai dėl bendrininkavimo, prievartaujant Kiesų turtą.

Ketvirtojo kaltinamojo - 35 metų Romualdo Čeponio policijos pareigūnams tik per plauką nepavyko sulaikyti. Šių metų gegužės 19-ąją netoli Panevėžio jis buvo pakliuvęs į pasalą, tačiau bandė pasipriešinti, todėl buvo nušautas.

Manoma, kad visi šie asmenys yra prisidėję prie Kiesų bei A.Galmino nužudymo.

Kiesai ir jų vairuotojas dingo 2000 metų liepos 6 dieną, pakeliui iš Vilniaus į Mažeikius. Kitos dienos rytą vieno Vilniaus Laisvės prospekto namo, automobilių aikštelėje buvo rastas G.Kiesaus visureigis "Mercedes-Benz ML 320". Per keletą dienų po mažeikiškių dingimo buvo paimta per 100 tūkst. litų iš Kiesų bankų sąskaitų.