Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį tęsė baudžiamosios bylos, kurioje dėl pelnymosi net iš 53 merginų prostitucijos kaltinimų sulaukė 30 metų Donatas Dirvanauskas, jo 26 metų sugyventinė Kristina Šuvalskytė bei metus Kinijoje kinų kalbą studijavusi 29 metų Agnė Vanagienė.

S. Vaitulevičiūtė – viena iš merginų, teikusių seksualines paslaugas užsienyje.

Mergina prisipažino, kad prostitucija užsiėmė Italijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Šveicarijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Austrijoje, Didžioje Britanijoje, Ibisoje (Ispanija). „Visur buvau”, – patikino ji.

S. Vaitulevičiūtė teisme teigė, kad į prostituciją buvo įtraukta dar būdama septyniolikos, kai susidomėjo striptizu.

„Mano gyvenime viskas yra gerai, mano mama irgi yra kilminga, ji irgi savo jaunystėje važinėjo po pasaulį, aš taip pat norėjau keliauti, mama man sakė, kad irgi seksu užsiiminėjo ir tai yra labai gerai“, – aiškindama apie savo, kaip vyrų linksmintojos praeitį, teigė ji.

Mergina neslėpė, kad yra buvusi dainininko E. Dragūno draugė. „Ir mane kvietė būti dainininke“, – teisme sakė ji. Vieno populiariausio atlikėjo pavardę mergina teisme pakartojo kelis kartus – mergina neslepia, kad ji visam gyvenimui liks E. Dragūno atmintyje, tai puikiai žino ir pats atlikėjas.

„O kas čia tokio – draugavau su E. Dragūnu“, – S. Vaitulevičiūtė pabrėžė, kad kitos merginos dėl to jai labai pavydėjo.

Anksčiau ilgus šviesius plaukus auginusi, tačiau teisme su plika galva pasirodžiusi S. Vaitulevičiūtė į posėdį atvyko dėvėdama labai trumpą suknelę, kurią duodama parodymus vis traukė žemyn, karts nuo karto paglostydama savo kūno dalis.

Nė kiek nesivaržydama mergina pasakojo, kad dirbo prostitute ir tuo net didžiuojasi.

„Dirbau agentūroje „Avangard escort“ palydove, tai yra tai, kai merginos bendrauja su vyrais – man tai labai gerai sekėsi, nesu nuo to nukentėjusi, mano gyvenime viskas yra labai gerai, – sakė S. Vaitulevičiūtė. – Žinojau, kad reikės seksu užsiimti, man mama sakė, kad tai yra gerai“.

Mergina teigė, kad prieš susidėdama su suteneriais iš Lietuvos dirbo Anglijoje, Londone. „Į užsienį su Donato agentūra važiavau tris kartus, o kai pagimdžiau, dar penkis kartus“, – sakė ji.

S. Vaitulevičiūtė tikino, kad jos tikslas buvo vienas: „Važiavau į užsienį užsidirbti pinigų, tai yra labai gerai, nes jeigu graži mergina, geram gyvenimui pastūmėja toks uždarbis“.

Buvusi dainininko draugė teigė, kad per dvi savaites uždirbdavo iki 20 tūkst. litų.

Simona Vaitulevičiūtė 2008 m.
„Per savo gyvenimą važiavau septyniolika kartų, o per šį vaikiną – dešimt“, – teisme kalbėjo mergina, pažymėjusi, kad su teisiamo sąvadautojo agentūra buvo išvykusi į Italiją, Prancūziją ir Graikiją, vienos kelionės metu aplankydavo tris miestus.

Ji tikino, kad pusę iš gašlių klientų gauto uždarbio atiduodavo sąvadautojui – pinigus pervesdavo per banką.

„Manau, kad su šiuo sąvadautoju uždirbau 70 tūkst. Lt į rankas, o visa kita, kiek likdavo, atsidurdavo mano rankinėje – patikėkite, vien deimantais viskas mano gyvenime yra nuklota“, – emocingai kalbėjo mergina.

S. Vaitulevičiūtė taip pat pasakojo, kad prostitucijos paslaugas teikiančias merginas agentūros vadovas reklamavo užsienio portaluose – klientai peržiūrėję nuotraukas galėdavo išsirinkti, su kuria jų praleis laisvalaikį.

„Tai ne tokia agentūra, kuriai reikėtų rašyti laiškus, – juokaudama kalbėjo ji. – Be to, merginoms fotografas darydavo labai brangias, tačiau – gražias nuotraukas, bet man visa tai – nemokamai. Kodėl? Nežinau“.

S. Vaitulevičiūtė privertė kvatotis visus baudžiamąją bylą stebinčius proceso dalyvius.

„Patikėkite, tikrai buvo labai geros nuotraukos – kaip Lady Gaga, ten būna korsetai, šinjonai, tuo metu turėjau ilgus plaukus, tačiau vis tiek man jų dar prisegdavo. Žinoma, tai atrodė vulgariai, bet tai reikia suprasti“, – aiškino ji.

S. Vaitulevičiūtė patikino, kad už valandą, praleistą su klientu, gaudavo 300 eurų. „Tada buvau labai jauna, bet kai suėjo 21 m., įkainiai sumažėjo“, – sakė ji, pažymėjusi, kad informaciją, kada į jos viešbučio kambarį ateis klientas, gaudavo mobiliuoju telefonu.

Tiesa, liudytojos teigimu, lietuvių agentūra nebuvo tokia gera, kaip kitos, su kuriomis jai teko susidurti užsienyje. „Tikrai yra geresnių“, – patikino ji.

Mergina tikino, kad be sekso gyvenimas būtų liūdnas ir nieko nepavyktų pasiekti. „Esu išskirtinė mergina“, – teisme kalbėjo ji.

S. Vaitulevičiūtė taip pat neslėpė, kad kartais vartoja narkotikus. „Tai aš mėgstu, tai galiu sau leisti – dabar nevartoju, bet už mėnesio – tai būtinai“, – apklausos pabaigoje patikino mergina.

Įtaria, kad suteneriai galėjo uždirbti milijoną

Dalis liudytojų prostitucijos byloje – gerai žinomos iš pramoginių leidinių ar laidų. Į užsienį teikti seksualines paslaugas vyko ir tituluotos manekenės, ir gražuolės iš „Olialia“ katalogų.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad merginos buvo verbuojamos užsiimti prostitucija net 3 metus – nuo 2007-ųjų lapkričio iki 2010-ųjų rugsėjo.

Bylos duomenimis, kaltinamieji merginų ieškojo internete esančiose pažinčių bei pokalbių svetainėse – jaunoms lietuvaitėms buvo siūlomas gerai apmokamas darbas užsienyje. Žinoma, ne kambariams tvarkyti – merginos žinojo, kad už pinigus turės tenkinti gašlių užsieniečių seksualines užgaidas.

Prokurorai išsiaiškino, kad šiam nelegaliam verslui trijulė buvo gerai pasiruošusi – merginoms organizavo brangiai apmokamas erotines fotosesijas. Lietuvaičių merginų nuotraukos buvo talpinamos dviejuose tarptautiniuose erotinio pobūdžio tinklalapiuose.

Seksualines paslaugas merginos teikė Graikijoje, Italijoje ir Prancūzijoje – sąvadautojai merginoms nupirkdavo lėktuvo bilietus bei parūpindavo nakvynę brangiuose viešbučiuose.

Nustatyta, kad kaltinamieji taip pat priiminėjo klientų telefoninius skambučius – su jais susitardavo dėl merginų teikiamų paslaugų kainų. Jos neišsiskyrė iš kitų tokia pačia veikla užsiimančių agentūrų – už seksą tekdavo mokėti po kelis šimtus eurų.

Apie atvykstančius klientus merginoms kaltinamieji pranešdavo SMS žinutėmis. Jos taip pat privalėdavo pranešti, kada „patenkintas vyras“ išvykdavo iš viešbučio kambario.

Nustatyta, kad merginos pusę uždirbtos sumos turėjo atiduoti kaltinamiesiems. Pinigus jos sąvadautojams pervesdavo per trečiuosius asmenis.

Pareigūnai įtaria, kad pelnymuisi iš prostitucijos kaltinami D. Dirvanauskas ir K. Šuvalskytė galėjo uždirbti ne mažiau kaip milijoną litų. Tuo metu A. Vanagienei kas mėnesį buvo mokamas 3 tūkst. Lt atlyginimas.

Už pelnymąsi iš prostitucijos baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Informuojame, kad Vilniaus apygardos teismas 2014 m. spalio 6 d. nuosprendžiu konstatavo, kad K. Šuvalskytė nepadarė jai inkriminuotų veikų – moteris buvo išteisinta.

Išteisinamajame nuosprendyje teismas nurodė, kad išteisintoji su dviem merginomis kalbėjosi apie fotosesiją ir kitokio pobūdžio – konsumacijos darbą užsienyje, tačiau šis pokalbis nepatvirtina, kad ji padėjo D. Dirvanauskui organizuoti merginų prostituciją ir jai vadovauti. Pasak teismo, K. Šuvalskytė apie lytinius santykius dviem merginomis kalbėjo tik tiek, jog joms nusakytų darbo intymumo pobūdį, ir nurodė, kad dėl lytinių santykių su klientais spręs jos pačios.

Šiuo nuosprendžiu buvo pakeista ir bausmė D. Dirvanauskui – jam skirta 2 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 metams.