Šios galimai narkotinės ar psichotropinės medžiagos televizoriuje buvo paslėptos detalių ertmėje po garsiakalbiu, praneša Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija.

Televizorių „Daewoo“ kaliniui A. Z. bandė perduoti jo tėvas G. Z. Pataisos namų Vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai šio asmens atžvilgiu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl bandymo perduoti į pataisos namus nuteistiesiems narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

Rugpjūčio 22 d. Vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai atliko įeinančių į įstaigos vidaus teritoriją asmenų ir jų daiktų patikrinimą.

Pareigūnams įtarimų sukėlė uždarosios akcinės bendrovės, kuri iš pataisos namų nuomojasi nuteistųjų parduotuvės patalpas ir aprūpina kalinius maisto produktais bei būtiniausiais reikmenimis, pardavėja V. Š. Patikrinimo metu jos liemenėlėje rastas polietileninis maišelis su 996 vnt. rožinės spalvos neaiškios kilmės tablečių.

Rugpjūčio 23 d. Patrulinės grupės pareigūnai prie įstaigos 1-osios valdybos ties gamybine zona sulaikė asmenį C. J., kuris bandė permesti į šią valdybą nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus. Pareigūnams atlikus sulaikytojo apžiūrą buvo rasta: 11 mobiliojo ryšio telefonų, 12 SIM kortelių ir net 1095 vienetų baltos spalvos tablečių.

Pataisos namų direktoriaus Virginijaus Ceslevičiaus nuomone, šios kelios didelės pareigūnų pergalės prieš kvaišalų tiekėjus į įkalinimo įstaigos vidaus teritorijas, yra darnaus įstaigos tarnybų bendradarbiavimo bei pareigūnų kruopštumo pasekmė, kuri neabejotinai padidins tiek nuteistųjų, tiek pareigūnų saugumą įkalinimo įstaigos viduje.

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje šiuo metu bausmes atlieka beveik 3300 nuteistų asmenų.