Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Galdikas DELFI patvirtino, jog ketina nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, nes kaltininkas susitaikė su nukentėjusiąja – byloje yra oficialus susitaikymo protokolas.

Prokuroras nurodė tyrimą atliekančiai policijai pateikti jam E. Petrausko bylą. Klaipėdos apylinkės prokuratūrą ji turėtų pasiekti šiomis dienomis. Tada prokuroras priims sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą. Tačiau šis sprendimas įsigalios, kai jį patvirtins ikiteisminio tyrimo teisėjas (po to, kai teisėjui bus pateikta byla, jis turės 7 dienas apmąstymams).

Neblaivus 21 metų E. Petrauskas Palangos kavinėje „Kaukazietiški patiekalai“ siautėjo naktį iš rugpjūčio 19-osios į 20-ąją. Apie 2.30 val. jis su draugu atėjo į šią kavinę ir iškart itin susidomėjo ten buvusiomis merginomis. Vieną 18-metę kretingiškę garsusis boksininkas įkyriai kvietė pašokti, bet mergina atsisakė pasiūliusi jam pirma išsiblaivyti. Dėl to olimpiados prizininkas didžiai susinervino, išvadino merginą kale ir ėmė ją koneveikti.

Jį raminti pabandė barmenė, tada nuo E. Petrausko kliuvo ir jai – ją irgi išplūdo. Įsismarkavęs sportininkas netgi užsimojo prieš merginas, bet jį sutramdė kavinėje buvę vyrai. Išeidamas E. Petrauskas šliukštelėjo ant merginų alaus.

Gatvėje jį sulaikė iš gretimos kavinės atskubėję apsaugininkai (boksininkas jiems pasipriešino). Chuliganas buvo perduotas atvykusiems policijos pareigūnams. Jam nustatytas sunkus (2,51 promilės) girtumas. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kitą dieną išsiblaivęs E. Petrauskas susitiko su kretingiške, jos atsiprašė ir susitaikė. Vėliau susitaikymas buvo oficialiai užregistruotas policijoje.

Olimpiečiui pretenzijų neturi ir kavinės „Kaukazietiški patiekalai“ administracija.