lrytas.lt praneša, kad Lietuvos sporto pažibai gresia iki 2 metų nelaisvės.

Anot J.Basanavičiaus gatvėje esančios kavinės „Kaukazietiški patiekalai“ barmenės, neblaivus E. Petrauskas su draugu apsilankė apie pusę trijų nakties iš pirmadienio į antradienį. Pasak jos, vaikinas ėmė kibti prie merginų, o negavęs dėmesio vieną ėmė plūsti, užsimojo kumščiu tiek prieš ją, tiek prieš barmenę, tačiau buvo sutramdytas kitų lankytojų. Apsaugininkams jis taip pat priešinosi ir grūmėsi. Apsiramino tik pasirodžius policijos pareigūnams.

Policijos komisariate paaiškėjo, kad aršus jaunuolis yra žymus sportininkas. Jam nustatytas 2,51 promilės girtumas.

Pradėtas tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai numatoma bauda, viešieji darbai, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų, jeigu E. Petrauskas nesusitaikys su nukentėjusiais asmenimis.

Ketvirtadienio vėlų vakarą naujienų portale 15 min. interviu boksininkas tikino, kad susikivirčijo su viena mergina, tačiau kitą dieną su ja susitiko, jos atsiprašė, viską išsiaiškino ir susitaikė, tad reikalų su teisėtvarka nebus.

Savo elgesį sportininkas pasmerkė: „Tai žiauriai blogai. Gausiu pylos ne tik nuo trenerio, bet ir nuo artimųjų, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto. Ot velnias... Žiauriai nemalonu ir gėda. Blogiausia, kad buvo sulaužytas sportinis režimas – o juk po gero mėnesio reikės kovoti pasaulio bokso čempionate.“