Didelių bangų suvilioti poilsiautojai, nepaisydami gelbėtojų draudimų, plaukiojo jūroje. O srovės pradėti nešti gilyn į jūrą, pradėdavo skęsti.

„Šį savaitgalį skendusiųjų buvo labai daug. Vien ketvirtadienį Baltijos jūroje iš viso skendo septyni žmonės. Penki iš jų – Palangoje“, - DELFI portalui sakė Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas.

„Ketvirtadienį skendo ir vidutinio amžiaus pora. Moterį pavyko išgelbėti, vyro, deja, ne, - sakė gelbėtojų vadas. - Visomis kitomis darbo taip pat buvo daug. Šiandien iš jūros jau ištraukėme beveik paskendusį nuo alkoholio apsvaigusį vyrą, kurį mums pavyko atgaivinti.“

Palangos policijos viršininkas Gintautas Pocevičius DELFI naujienų portalui sakė, kad ilgąjį savaitgalį jiems taip pat netrūko darbo. Tačiau angelams sargams pavyko išlaikyti rimtį mieste ir išvengti didesnių incidentų.

„Darbo tikrai netrūksta. Tačiau kažko rimto ir rezonansinio nenutiko. Daugiausiai iškvietimų dėl kiemuose užstatytų automobilių. Užfiksuoti keli pavieniai muštynių atvejai, tačiau didelių nuostolių ir žalos nebuvo“, - tikino G. Pocevičius.

Didžiulio poilsiautojų antplūdžio sulaukusiame kurorte sekmadienį nuo ryto susidarė spūstys. Tačiau Palangos policijos viršininkas žmonėms tikrai siūlo nesigąsdinti. „Kadangi daug žmonių, daug ir transporto priemonių. Atvykusiems iš sostinės ar kitų didelių šalies miestų tokie kamščiai neturėtų atrodyti dideli. Kol kas savo ekipažų ten nesiunčiame. Pats buvau ten nuvykęs ir nemačiau jokios tragedijos, jei žmonėms tenka pastovėti prie šviesoforo kelias minutes“, - tikino G. Pocevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)