Buvęs Seimo narys, konservatorius Saulius Pečeliūnas, vairuodamas "Toyota", suko į kairę ir nepraleido jį lenkusio "Renault". Automobiliai kliudė vienas kitą.

Nukentėjo "Renault" keleivė - 18-metė Raseinių rajono gyventoja. Jai prakirstas antakis. Sutvarkius žaizdą Raseinių ligoninėje, mergina buvo išvežta į Kauno klinikas tyrimams (ar nesutrenktos smegenys ir kt.). Pasak Raseinių r. policijos pareigūnų, pirminiais duomenimis, sužalojimas nėra labai sunkus - iš Raseinių ligoninės į Kauno klinikas nukentėjusieji tyrimams vežami dažnai.

Vienas važiavęs S. Pečeliūnas nenukentėjo, sveiki liko ir kiti "Renault" buvę žmonės.

Dėl šio eismo įvykio, kuriame nukentėjo žmogus, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Buvęs parlamentaras S. Pečeliūnas DELFI telefonu patvirtino apie įvykusią nelaimę.

Prisiimti kaltės jis neskuba, nors ir stipriai nesiginčija. „Kas čia kaltas, kas nekaltas – tokių išvadų neturiu dar. Visa tai nustato policija, atlieka tyrimą. Bet jeigu pripažins, kad kaltas, aš nesiginu. Situacija tokia – betkuriam gali atsitikti. Man nebuvo matomumo, norėjau truputį iškišti priekį, kad matyčiau, ar atvažiuoja mašina, o jis lenkė ir lenkė labai arti mūsų stovinčių mašinų. Jei būtų lenkęs laisva juosta, būtų važiavęs ir nuvažiavęs. Kur čia ta kaltė, žinot... Taip jau atsitiko. Nelaimė ir tiek“, - sakė jis.

S. Pečeliūnas sakė, kad palaiko nuolatinį ryšį su nukentėjusios merginos artimaisis. „Tik ką skambinau vairuotojui. Nukentėjusioji – jo sūnaus mergina. Laukiu dabar iš jo skambučio, tikimės tyrimo atsakymo. Pirmas įspūdis – stiprus smegenų sutrenkimas. Atsitrenkė į salone virš durelių esančią rankeną, sėdėjo gale. Svarbu, kad nebūtų ko daugiau. Sutrenkimas – ne taip baisu. Pagulės ramiai mėnesį, viskas susitvarkys, juk jauna mergytė, tik vidurinę baigus. Svarbu, kad nebūtų ko daugiau. Gaila žmogaus.“