DELFI šaltiniai atskleidė, kad prokurorai yra apriboję Velečkoms priklausančius iš aukso pagamintus juvelyrinius dirbinius ir laikrodį, kurių vertė siekia daugiau kaip 163 tūkst. Lt. Be to, taip pat areštuotas ir sutuoktiniams priklausantis visureigis „BMW X5”.

Per kratą įtariamųjų namuose pareigūnai paėmė beveik 9 tūkst. Lt įvertintą auksinį pakabuką su briliantais ir deimantais, 21 tūkst. Lt vertės auksinį moterišką žiedą su briliantais, auksinį moterišką žiedą su perlu, deimantais ir briliantais (4 tūkst. Lt), auksinius auskarus su jolitu, perlu ir briliantais (2,5 tūkst. Lt), auksinį moterišką žiedą su deimantais (34 tūkst. Lt) bei balto aukso rankinį laikrodį su deimantais (74 tūkst. Lt).

Pas Velečkas rasti aukso dirbiniai yra 750 prabos – lydinyje yra 75 proc. gryno aukso.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai mano, kad šiuos papuošalus Velečkos įgijo iš galimai nusikalstamų veikų, todėl esą neteisėtai praturtėjo. Būtent dėl neteisėto praturtėjimo jiems pareikšti įtarimai.

„Agurkinių“ lyderis S. Velečka minimas ir kitame ikiteisminiame tyrime – Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) aiškinasi nusikaltimus dėl nusikalstamo susivienijimo veiklos, neteisėto disponavimą labai dideliu psichotropinės medžiagos bei jų pirmtakų kiekiu, kontrabandos ir kt.

Kaune veikusiai „Agurkinių“ grupuotei pareigūnai smogė šių metų sausį – LKPB yra skelbęs, kad kauniečiai yra žinomi ir kitose Europos Sąjungos (ES) valstybėse, daugiausiai dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo.

Pareigūnai iki šiol tiria grupuotės nusikaltimai padarytus ne tik Kauno apskrityje ar kituose šalies regionuose, bet ir užsienio valstybėse. Pasak jų, aiškėja vis naujų nusikalstamos veiklos epizodų, dėl ko ikiteisminis tyrimas yra labai sudėtingas ir didelės apimties.

„Agurkinių“ lyderis S. Velečka buvo ne kartą minimas ir garsiosios Kauno pedofilijos bylos kontekste – skelbta, kad jis esą yra buvęs Drąsiaus Kedžio bičiulis. Tiesa, esą vyrai vėliau susipyko dėl pinigų, todėl, įtariama, D. Kedys planavo S. Velečką nužudyti.

Tai S. Velečkos žmona L. Velečkienė kategoriškai neigė – žurnalistams ji yra sakiusi, kad jos sutuoktinis esą niekada nepalaikė draugiškų ryšių su D. Kedžiu ir jį pavadino „narkotikų apsiėdusiu psichopatu“.