Liepos 30 d. Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, turėdami teismo sankciją atlikti procesinius veiksmus, bandė įeiti į Vilniaus r. Aviženių seniūnijos gyventojo E. J. (gim. 1969 m.) namus. Pareigūnams prisistačius ir parodžius tarnybinius pažymėjimus, vyriškis elgėsi agresyviai, prisistatė svetimu vardu, kategoriškai atsisakė įsileisti į kiemo vidų ir pririšti šunį, kuris bėgiojo kieme, praneša Vilniaus apskrities policija.

Po to nubėgo į namus ir užsirakino. Šalčininkų kriminalistams teko į pagalbą kviestis Vilniaus rajono policijos pareigūnus.

Bestovėdami prie vartų pareigūnai išgirdo trenksmus, sklindančius iš kitos namo pusės, o nuėję pamatė, kad vyriškis mėto per tvorą į kaimynų kiemą kartonines dėžes, kaip vėliau paaiškėjo, su cigaretėmis „West“, „Marlboro“, „Winston“.

Atvykus papildomoms policijos pajėgoms, vyriškis ir toliau atsisakė vykdyti teisėtus policijos pareigūnų reikalavimus. Vėliau vis tik sutikęs su pareigūnų reikalavimais įsileisti, buvo agresyvus ir įžeidinėjo pareigūnus, iš kito kambario išleido šunį, kuris, vykdydamas šeimininko komandą, bandė įkasti pareigūnui. E. J. pamatęs, kad pareigūnas pasiruošė panaudoti šaunamąjį ginklą prieš šunį, jį sutramdė ir uždarė kitame kambaryje. Visa tai stebėjo kviestiniai.

Policijos komisariate dėl pasipriešinimo teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams E. J. atžvilgiu pradėta administracinė teisena. Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių laikymo taip pat pradėta administracinė teisena.