Tai jau antras kartas, kai R. Daujotis įkliūna neblaivus prie vairo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį išnagrinėjo pulkininkui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – teisėja Nida Vigelienė nutarimą žada skelbti penktadienį.

Bylos duomenimis, policijos pareigūnai R. Daujočio vairuojamą automobilį „BMW 528” sustabdė liepos 8-ąją, praėjus vos 5 min. po vidurnakčio. Policininkai neslėpė, kad Vilniuje, Savanorių pr. važiavęs automobilis jiems sukėlė įtarimų. Netrukus jie įsitikino, kad buvo teisūs – automobilį vairavusiam pulkininkui nustatytas vidutinis girtumas.

Alkotesteris užfiksavo 2,18 prom. girtumą, todėl R. Daujotis iš karto buvo nušalintas nuo transporto priemonės vairavimo.

Šiuo metu vienoje draudimo bendrovėje dirbantis atsargos pulkininkas teisme neneigė, kad prie vairo sėdo neblaivus.

„Visiškai sutinku su tuo, kas parašyta policijos pareigūnų protokole, – posėdyje atgailavo R. Daujotis. – Tuo metu jau miegojau, kai man paskambino sūnus ir pasakė, kad važiuojant sprogo padanga ir neturėjo kuo pakeisti ratą. Prašė pagalbos... Tikrai neatsakingai pasielgiau – sėdau prie vairo, nes norėjau padėti sūnui“.

Aukštas pareigas ėjęs karininkas teigė, kad tą vakarą buvo vartojęs alkoholinius gėrimus. „Su draugais šventėme“, – teisme sakė jis.

„Man – labai didelis smūgis gyvenime, paprasčiausiai nesuvokiau savo veiksmų ir atsakomybės, kuri gali atsirasti už vairavimą neblaiviam“, – teisėjai aiškino R. Daujotis.

Jis neslėpė, kad automobilį vairuoja nuo 1979-ųjų, per šį laikotarpį yra baustas už įvairius KET pažeidimus. Tarp jų – ir už vairavimą esant neblaiviam. Tiesa, prie vairo jį pareigūnai sustabdė dar 1996-aisiais. „Tada mašiną pervarinėjau iš kiemo į kiemą“, – sakė R. Daujotis.

Karininkas bylą nagrinėjančios teisėjos prašė bausti, tačiau neatimti teisės vairuoti.

„Puikiai suvokiu savo padarytą nusižengimą, tačiau man reikalingas vairuotojo pažymėjimas dėl darbo – sutinku su bauda, tačiau prašau neatimti teisės vairuoti“, – teisme sakė jis.

Paklaustas, kaip gyvens, jeigu teismas vis dėlto jam laikinai uždraus vairuoti, R. Daujotis sakė: „Nežinau... Žinote, gyvenime visko būna. Už klaidas reikia mokėti, aš tai puikiausiai suprantu, ir šis įvykis man yra labai gera pamoka“.

Už padarytą pažeidimą pulkininkui gresia bauda nuo 2 iki 3 tūkst. Lt su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 m.

ATNAUJINTA 2013.08.02 d. 9.30 val.:

Teismas nusprendė, kad neblaivus vairavęs R. Daujotis negalės vairuoti transporto priemonių 2 m., be to, privalės sumokėti 2 tūkst. Lt.