A. Žilius pastaruoju metu buvo gydomas Klaipėdos ligoninėje.

Generalinio policijos komisaro pavaduotojas Renatas Požėla DELFI informavo, kad pasklidusios kalbos apie galimą savižudybę - nėra tiesa. Vyras mirė dėl ligos. Medikai pareigūnus informavo, kad vyras į ligoninę buvo atvežtas liepos 17 d. Penktadienį, liepos 19 d., 6.30 val. konstatuota jo mirtis dėl kraujo užkrėtimo - sepsio. 

Policijos pareigūnai tarsis su prokuratūra, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl mirties priežasties nustatymo.

Klonio gatvėje prie Kedžių ir Venckų namų budėjęs Renaldas Ščiglinskas socialiniame tinkle pasidalijo, kad A. Žilius bus laidojamas sekmadienį, vyras esą pašarvotas Juodkrantėje.

Vienas D. Kedžio šalininkų Andrius Lobovas kiek anksčiau DELFI sakė, kad jį pasiekė žinia apie A. Žiliaus savižudybę. Kiek jis informuotas, A. Žilius pasikorė.

Su D. Kedžiu A. Žilius susidraugavo po muštynių

Dviem žmogžudystėmis įtariamo velionio D. Kedžio bičiulis A. Žilius ne kartą tikino, kad prieš "pedofilų klaną" sukilusio jo draugo gyvybė buvo pavojuje. Jis tikėjo, kad pats D. Kedys žudyti negalėjo.

A. Žilius ir pats ne kartą turėjo reikalų su teisėsauga.

DELFI primena, kad jo ir D. Kedžio draugystė užsimezgė po muštynių Juodkrantėje. Draugais tapę vyrai kalbėjosi apie galimą D. Kedžio dukters tvirkinimą ir A. Žilius padėjo savo bičiuliui narplioti galimą nusikaltimą prieš jo mažametę dukrą.

Kad D. Kedžiui pakriko nervai, A. Žilius neabejojo, tačiau po to, kai Kaune buvo nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir Laimutės Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė, jis tvirtino, kad tai negali būti D. Kedžio darbas.

Paskutinį kartą A. Žilius nuskambėjo viešumoje, kai į apklausą dėl grasinimų Andriui Ūsui pas Kauno pareigūnus atėjo toks girtas, kad pats sunkiai suvokė, kur yra ir nusišlapino ant komisariato.

DELFI siūlo pažiūrėti anksčiau rengtus video apie Albertą Žilių: