Tai – vienintelis būdas pasiekti, kad 26 metų A. Naumova atliktų bausmę, kurią dar praėjusių metų gruodį jai skyrė sostinės teismas.

Prostitucijos paslaugas gašlių glamonių ištroškusiems vyrams jau maždaug 8 metus teikianti moteris paskutinį kartą buvo nuteista dėl vagystės iš Turkijos piliečio – su prostitute pasilinksminti nusprendęs tolimųjų reisų vairuotojas Vilniuje pasigedo daugiau kaip 3,2 tūkst. Lt.

Vyras pareigūnams pasakojo, kad su mergina vilkiko kabinoje vartojo alkoholinius gėrimus, o naktį, kai jis buvo gerokai apsvaigęs, moteris pareiškė, kad nori išeiti į tualetą – viešnia į vilkiką taip ir negrįžo. Tiesa, iš užsieniečio pagrotais pinigais A. Naumova džiaugėsi ne ilgai – ją sulaikė policijos pareigūnai, nes prostitutė vilkike pamiršo savo rankinę.

Už šią vagystę savo kaltę pripažinusiai moteriai teismas skyrė 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę – nurodė nuo 20 iki 8 val. būti namuose ir be pataisos inspekcijos pareigūnų žinios nekeisti gyvenamosios vietos.

Nors A. Naumova anksčiau buvo teista 6 kartus, teismas nusprendė jos neįkalinti – ji neseniai buvo pagimdžiusi vaiką. Laisvės atėmimo bausmės skyrimas prieštarautų teisingumo principams, nurodė teismas.

Tačiau teismo parinkta bausmės rūšis – būti naktimis namuose – nuteistajai pasirodė per griežta, nes būtent vakarais ir naktimis prostitutės sulaukia didžiausio klientų susidomėjimo.

A. Naumova spjovė į teismo skirtus įpareigojimus – pataisos inspekcijos pareigūnai moters ne kartą nerado namuose, už tai ją iš pradžių įspėjo, vėliau skyrė ir griežtą papeikimą, tačiau nuteistoji net nesiteikė atvykti į bausmės vykdymą prižiūrinčią instituciją.

Be to, neįspėjusi pareigūnų prostitutė pakeitė gyvenamąją vietą – kur gyvena, taip ir nenurodė.

Vilniaus miesto prokuratūros prokuroras Darius Pranka mano, kad įpareigojimų nevykdanti A. Naumova turėtų būti pasiųsta atlikti bausmę į pataisos namus – tiesiog nėra kitos galimybės įvykdyti jai skirtą bausmę.

Ketvirtadienio popietę teisėja Ieva Gavelytė-Kalytienė prašymą patenkino ir nusprendė, kad A. Naumova areštinėje turės praleisti 90 parų.

Bylos nagrinėjimo metu taip pat paaiškėjo, kad po apkaltinamojo nuosprendžio paskelbimo laisvėje palikta A. Naumova toliau vertėsi prostitucija – teismas kovą jai skyrė 400 Lt baudą, birželį ji buvo nubausta 500 Lt bauda, nes prie Vilniuje, Stoties g. praeiviams siūlė tenkinti lytinę aistrą už 50 Lt.

Anksčiau prostitutė buvo teista dėl narkotinių medžiagų vartojimo, sukčiavimo ir neteisėto banko mokėjimo kortelės panaudojimo bei vagystės.

Daugiausia problemų A. Naumova turi dėl narkotinių medžiagų vartojimo – jai buvo iškelta ne viena administracinio teisės pažeidimo byla.

Policijos pareigūnams gerai žinoma A. Naumova buvo įsivėlusi ir į garsiąją istoriją, kai su dviem striptizo šokėjomis atvyko į Vilniaus centre esantį viešbutį ir čia ketino teikti seksualines paslaugas iš Kauno atvykusiam vyriškiui.

„Neslėpsiu, internete, suaugusiųjų pažinčių puslapyje, esu patalpinusi skelbimą, kad užsiimu prostitucija, tas vyras norėjo papramogauti, su manimi praleisti visą naktį“, – teisme yra sakiusi moteris.

A. Naumova į kliento kambarį viešbutyje nuėjo ne viena – lauke susipažino su dviem studentėmis, kurias vyras taip pat buvo išsikvietęs. Merginos, pasak prostitutės, turėjo šokti striptizą, o ji „dirbti kitus darbus“. Tačiau šis planas neišdegė – klientas iškvietė policiją.