Kauno policijos pareigūnai Egidijus Kuckailis ir Rasa Kairienė kaltinami dėl pareigų neatlikimo. Antradienį teismo posėdyje dalyvavo kaltinamasis E. Kuckailis, gynybos advokatas, nukentėjusiosios Laimutės Stankūnaitės atstovas.

Į posėdį neatvyko kaltinamoji R. Kairienė. Teismui buvo pateikti du medicinos įstaigos dokumentai, nurodantys, kad ji gydoma ligoninėje.

Teismas praneša, kad kaltinimą palaikantis prokuroras paprašė kaltinamosios R. Kairienės atžvilgiu išskirti bylą, kad būtų galima toliau tęsti E. Kuckailio bylos nagrinėjimą ir, kaip buvo numatyta, klausyti baigiamųjų kalbų. Nukentėjusiosios atstovas pritarė šiam siūlymui.

Kaltinamųjų gynėjas siūlė išsiaiškinti dėl kaltinamosios galimybės dalyvauti kitame posėdyje liepos 23 dieną ir tada spręsti dėl bylos išskyrimo.

Teismas padarė pertrauką ir susisiekė su gydymo įstaiga. Iš teismo gautos informacijos galima daryti išvadą, kad ta priežastis, dėl kurios kaltinamoji R. Kairienė negalėjo dalyvauti šios dienos posėdyje, nesutrukdys jai dalyvauti po savaitės numatytame posėdyje.

Įvertinęs tai teismas priėmė protokolinę nutartį R. Kairienės atžvilgiu bylos neišskirti ir daryti pertrauką iki iš anksto suderintos datos, t.y. liepos 23 dienos.

Taip pat nurodyta proceso dalyviams kitame posėdyje būti pasiruošusiems baigiamosioms kalboms.

Primename, kad Drąsius Kedys kaltino Andrių Ūsą seksualiai tvirkinus jo mažametę dukrą. Kaip mažametės skriaudikus D. Kedys pareigūnais įvardijo ir savo buvusią sugyventinę L. Stankūnaitę, nušautą jos seserį Violetą Naruševičienę ir Kauno apygardos teisėją Joną Furmanavičių.

Garliavoje gyvenęs D. Kedys gavo pažymą apie galimą nusikaltimą, tačiau ją išdavę pareigūnai sulaukė kaltinimų neatlikę visų būtinų tyrimo veiksmų ir piktnaudžiavę tarnyba. Prokuratūros duomenimis, vadinamosios Kauno pedofilijos tyrimo metu nebuvo atlikta nurodytų nusikaltimo vietų apžiūra, nebuvo atlikti kiti būtini veiksmai.