Klaipėdos miesto apylinkės teisme Ernestas Butrimas pirmadienį buvo laukiamas 9 val. ryto, kad pasiaiškintų dėl įvykių birželio 30-osios naktį.

Policijos pareigūnai užfiksavo, kad apie 1 val. 30 min. Neringoje, Alksnynės kontrolės poste, 1971 m. gimęs E. Butrimas iš pradžių vengė tikrintis alkoholio matuokliu.

Teismui perduotoje administracinėje byloje nurodyta, kad siekdamas išvengti administracinės atsakomybės ir nenorėdamas tikrintis girtumo, Neringos policijos pareigūnui žodžiu siūlė 600 litų kyšį.

Vėliau jis visgi sutiko pūsti į alkoholio matuoklį. E. Butrimui buvo nustatytas 1,46 prom. girtumas.

Vietoj E. Butrimo pasiaiškinimo teismas sulaukė tik prašymo atidėti bylos nagrinėjimą, tad pirmadienį teko spręsti ar tenkinti prašymą - administracinė byla gali būti nagrinėjama ir be teisiamojo.

Papildyta 9.49 val.: Teismas nusprendė suteikti galimybę pasiaiškinti E. Butrimui ir jo prašymą atidėti bylos nagrinėjimą tenkino.

Įkaušusio vairuotojo „Porshe“ automobilis buvo uždarytas į policijos saugojimo aikštelę. Liepos 1 d. jo pasiimti E. Butrimas atvyko su mama K. Brazauskiene. Ji asmeniškai automobilį išvairavo iš saugojimo aikštelės.

Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo (girtumo) laipsnis (nuo 0,41 promilės iki 1,5 promilės), – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių.

Jei teismas vyrą baus už vengimą tikrintis girtumą - tuomet jam gresia bauda nuo vieno tūkstančio iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki trejų metų arba administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Dėl kyšio siūlymo keliama baudžiamoji byla. Administracinėje byloje kyšio klausimas nenagrinėjamas.