Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyrius.

Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros skyriaus prokurorės surašytame kaltinamajame akte nurodoma, kad buvę Vilniaus rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai A. A. ir P. B. įtariami, kad piktnaudžiavo statutinių valstybės tarnautojų tarnybine padėtimi siekdami turtinės naudos, apgaule įgijo svetimą turtą ir suklastojo dokumentą.

Gegužės 31 d. apie 13.30 val. už administracinės teisės pažeidimą įtariamieji sulaikę motociklą „Honda“ vairavusį G. J. Nustatę, kad transporto priemonė priverstinai nuvežtina, buvę pareigūnai nesilaikė nustatytos tvarkos ir neiškvietė vilkiko.

A. A., neturėdamas teisės vairuoti A kategorijos transporto priemones, sėdo vairuoti minėtą motociklą, jo nesuvaldė, parvirto ir patyrė traumą.

Vėliau, siekdamas, kad dėl šios, neva tiesiogiai su tarnybinių pareigų vykdymu susijusios, traumos jam būtų išmokėta piniginė kompensacija, A. A. ir P. B. surašė tarnybinius pranešimus, juose nurodydami žinomai melagingus duomenis apie įvykio aplinkybes.

Šių tarnybinių pranešimų pagrindu atlikus tarnybinį patikrinimą, A. A. buvo išmokėta piniginė kompensacija – 59 054,09 Lt. Piktnaudžiavimu siekiant turtinės naudos įtariamiems policijos pareigūnams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)