Teismo nuosprendžio už grotų laukęs V. Kaluginas toliau lieka belangėje – teisėja Jolanta Čepukėnienė paskelbė, kad nuteistasis įkalinimo įstaigoje privalės praleisti 15 metų.

Teismas taip pat nusprendė, kad pusę šios bausmės V. Kaluginas turės atlikti Lukiškių kalėjime. Be to, dviem nuteistojo aukoms teisėja priteisė po 10 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Neviešuose nagrinėtos bylos nuosprendis kol kas negalutinis – nuteistasis jį galės skųsti apeliacine tvarka.

Vilniečiui buvo iškelta byla dėl septynių vaikų tvirkinimo bei jų apsvaiginimo narkotinėmis medžiagomis.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad įtariamasis pedofilija Vilniuje siautėjo nuo 2009-ųjų gruodžio. Jis savo aukas rinkosi vienoje sostinės mokykloje, kurioje pats anksčiau mokėsi.

Mažamečius berniukus jis įsiviliodavo į savo namus – čia jiems leisdavo pažaisti kompiuteriu. Be to, jis vaikams skambindavo į mobiliuosius telefonus – vien už priimtą skambutį šie iš telekomunikacijų bendrovių gaudavo po 10 centų. Nustatyta, kad V. Kaluginas yra paskambinęs net 25 tūkst. kartų – draugiško asmens įspūdį sudariusiam iškrypėliui nebuvo sunku prisijaukinti neturtingų tėvų vaikus.

Bylos duomenimis, kaltinamasis savo namuose mažamečius berniukus ne tik nugirdydavo alkoholiniais gėrimais, bet ir apsvaigindavo narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis – amfetaminu ir metamfetaminu.

Trys mažamečiai patyrė seksualinę prievartą – apsvaigintus vaikus, grasindamas fizine prievarta, vyras vaikus esą yra išprievartavęs.

Be to, nustatyta, kad, įtariama, iškrypėlis vaikams namuose rodydavo pornografinius filmus.

Galimą pedofilą pareigūnai demaskavo ieškodami vieno berniuko – jis net 12 dienų negrįžo į namus, todėl motina pagalbos kreipėsi į policiją. Kai buvo paskelbta vaiko paieška ir jis buvo surastas, tėvams sukėlė įtarimų šio būsena.

Kai vaiką patikrino medikai, atlikus šlapimo tyrimus buvo nustatyta, kad jis buvo svaiginęsis metamfetaminu ir amfetaminu. Už juos vaikas sumokėjo po 30 litų.

Netrukus demaskavus galimą pedofilą paaiškėjo ir daugiau jo aukų, kurie taip pat buvo svaiginti narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Tiesa, pareigūnams ne iš karto pavyko sulaikyti įtariamąjį – pareigūnams net teko paskelbti jo paiešką. Vyras įkliuvo tik praėjusių metų gegužę, kai buvo sulaikytas viename bute sostinės Senamiestyje.

V. Kaluginas buvo gerai žinomas policijai – jis kartą jau buvo teistas dėl merginos išžaginimo.