Smūgis buvo stiprus - „Mazda“ stipriai apgadinta. Į ligoninę išvežtas maždaug 1 metukų vaikas, buvęs automobilyje „Chrysler“. Pirminiais duomenimis, mažylis smarkiai nenukentėjo, į ligoninę jis išvežtas apžiūrai.

Automobilyje „Chrysler“, kuriuo šeima važiavo atostogauti, buvo dar vienas vaikas (trejų metukų). Bet jam medikų pagalbos neprireikė - vyresnėlis po avarijos paverkė, o paskui užmigo.

Kaltės dėl avarijos neneigiantis „Chrysler“ vairuotojas sakė, kad priėjus prie „Mazdos“ vairuotojo jam kilo įtarimų, ar tas neišgėręs.

DELFI „Mazdos“ vairuotojas (policijos pareigūnas) tikino, kad jis net negali gerti alkoholio, nes yra diabetikas, o alkoholio kvapas gali jaustis, nes pakilęs cukraus kiekis kraujyje. Vyras visą laiką gurkšnojo vandenį. Beje, vyras, paklaustas, ar nėra pareigūnas, pareiškė: „jums melavo“ ir ėmė įtikinėti, kad esą jis visiškai nieko bendra neturi policija.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenys kitokie - jie neslėpė, kad „Mazdos“ vairuotojas yra pareigūnas.

Policininkai sprendė, ar vežti jį patikrinimui į Priklausomybės ligų centrą.

Pareigūnai „Mazdos“ vairuotojui vairuoti toliau neleido. Iš karto po avarijos pasirodęs vyresnio amžiaus vyras, pamatęs žurnalistus, ėmė visus aplinkui įžeidinėti. Jis neleido pareigūnams nuvežti automobilio į saugojimo aikštelę, padavė savo dokumentus sakydamas, kad automobiliu pasirūpins ir pats sėdo prie „Mazda“ vairo. Vyras tikino, kad yra artimas žmogus sudaužytos „Mazdos“ vairuotojui, tačiau kalbėti nepanoro, tik pasiuntė kelis aplinkinius ant trijų raidžių.

Po ilgo mindžikavimo staiga nuspręsta važiuoti į Giraitės g. esančią Kelių policijos valdybą ir užpildyti eismo įvykio dokumentus. 

Aiškinantis avarijos aplinkybes, „Mazdos“ vairuotojo, Vilniaus Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės patrulio D. S. (gim. 1979 m.),patrulio, buvo paprašyta pasitikrinti blaivumą. Jis atsisakė tą daryti. Pagal įstatymus, atsisakymas tikrintis toli gražu nereiškia, kad žmogus blaivas - tai prilyginama sunkiam girtumui.

Pareigūnui gresia tarnybinis patikrinimas ar net atleidimas iš darbo.