Tokių priemonių nebuvo imtasi net vežant kalinius ar tyčiniu nužudymu įtariamus asmenis.

Papildyta10.39 val.: L. Jablonskas į teismą atvežtas apie 10.30 val. Vyras buvo saugomas konvojaus pareigūnų, septyni pareigūnai iš teismo atėjo prie konvojaus automobilio ir skubėjo jaunuolį nuvesti į teismo pastatą.

Papildyta 10.58 val.: konvojaus pareigūnai saugojo ir teismo koridorių, kuriame ikiteisminio tyrimo teisėjas nagrinėjo prokuroro prašymą dėl L. Jablonsko suėmimo. Vos pamatę žiniasklaidos atstovus, pareigūnai ėmė reikalauti palikti pastatą.

Kauno policijos pareigūnams puikiai žinomo kelių chuligano advokatai įpareigoti tylėti. Prokuroras Mindaugas Šukys taip pat nelinkęs bendrauti su žiniasklaidos atstovais ir pasakoti apie kraupų visuomenę sukrėtusį įvykį.

Papildyta 11.56 val.: pas ikiteisminio tyrimo teisėją L. Jablonskas ir prokuroras M. Šukys ilgai neužsibuvo. Aiškios įvykio aplinkybės teismui nekėlė abejonių, kad visuomenei pavojų keliantis vairuotojas turi būti už grotų, todėl jį leido suimti trims mėnesiams - tai maksimalus kardomosios priemonės laikas. Tokį teismo sprendimą L. Jablonskas dar turi teisę apskųsti.

Dvidešimtmetis kaunietis moterį ir mergytę pražudė trečiadienį, liepos 3 d.. Jaunam vyrui tai toli gražu ne pirma avarija - vos gavęs vairuotojo pažymėjimą jis kelis kartus pats tik laimingo atsitiktinumo dėka rimtai nesusižalojo.

Kauno policijos duomenimis, L. Jablonskas vairuotojo pažymėjimą gavo 2011 metų birželio 17-ąją. Lygiai po mėnesio jis pateko į avariją.

Netrukus, 2011 metų rugpjūčio 11 dieną užfiksuotas dar vienas įvykis, kuriame dalyvavo ir L. Jablonskas. Įvykis užfiksuotas ir laidoje „Žvaigždė policininkas“. Tuomet su Kauno patruliais gatvėse budėjo ir choreografas Jurijus Smoriginas.

Iš apvirtusio „VW Golf“ išsikabarojusio L. Jablonsko choreografas J. Smoriginas nepagailėjo ir ėmėsi auklėti, kad jaunas vyras proto įgautų. Tačiau net ištarta frazė, kad taip lekiama tik į mirtį, atrodo, kad L. Jablonsui ilgam neįstrigo.

Dėkojame DELFI skaitytojui už filmuotą medžiagą.